mnenj na posebni strani

Anine rezine

zelo dobro pecivo iz treh plasti

Sestavine

Biskvit:

6 beljakov

15 dag sladkorja

15 dag mletih orehov

3 žlice moke

1/2 pecilnega praška

Krema:

2 vanilijeva pudinga

8 dl mleka

15 dag margarine

6 rumenjakov

6 žlic sladkorja

10 dag stopljene čokolade

10 dag kokosove moke

Postopek

1. Najprej stepemo beljake, dodamo sladkor, mlete orehe, moko in pecilni prašek ter dobljeno maso zlijemo v pekač ter pečemo pri temperaturi 180 stopinj 15 minut.

2. Najprej skuhamo oba vanilijeva pudinga z 8 dl mleka. Ta čas, ko se puding kuha, stepemo rumenjake in sladkor. Ko masa naraste, dodamo še margarino, stopljeno v vodni kopeli. Tako dobljeno maso zlijemo v že kuhan puding ter dobro premešamo.

3. Dobljeno pudingovo maso razdelimo na dva enaka dela, najbolje v dve posodi. V prvi posodi primešamo pudingu 10 dag kokosove moke, v drugo posodo pa dodamo pudingu stopljeno čokolado.

4. Biskvit vzamemo iz pečice. Nanj vlijemo najprej tisti del kreme s kokosom. To poravnamo in na vrh prelijemo še kremo s čokolado. Pekač damo nazaj v pečico za 25 minut na 180 stopinj. Ko je pečeno, počakamo, da se ohladi in po želji lahko damo še v hladilnik za 2 uri - namreč, pecivo prija hladno.

Mnenja o receptu

No nekaj takega kot Santa Barbara pecivo ,ampak vse eno dober recept. / balonka

Ta recept pa je bil že objavljen, pa nič hudega, saj je pecivo zelo dobro, bolje večkrat, kot nikoli. / vajanesa

Tole sem naredila ampak je bil en zmazek. Gornja plast se ni strdila. Zanima me, če damo stepeno jajčno maso v hladen ali še vroč puding. Okus mi je zelo dober in bi probala še 1X naredit. LP / tutifruti

Odlične rezine! / morska medvedka

To je Santa Barbara! Dobro pecivo!!! / Vložena Marelica