Interkontinental torta

Interkontinental torta
    sladice: torte
  • ZahtevnostZahtevnostZahtevnostZahtevnostZahtevnost
  •  
  • Zanimivosti

Sestavine

Oblati:

3 x 5 beljakov

3 x 5 žlic sladkorja

3 x 8 žlic orehov

3 x 1 žlica moke

Nadev:

15 rumenjakov

15 žlic sladkorja

5 žlic moke

0,5 litra mleka

1 margarina in pol

10 dag mletih orehov

10 dag čokolade za kuhanje

10 dag kokosove moke

Postopek

Oblat:

Beljake stepemo v trd sneg ter mu počasi dodajamo sladkor. Ko se ta stopi, dodajamo še orehe in moko. Ponovimo trikrat ter oblate vsako zase spečemo v pekaču, v katerega smo predhodno položili peki papir...

Nadev: 15 rumenjakov, 15 žlic sladkorja in 5 žlic moke stepemo skupaj ter vlijemo v pol litra mleka, katerega smo kuhali na pari. Skuhamo na pari z neprestanim mešanjem. Ko se ohladi, dodamo 1 margarino in pol.

Maso razdelimo na 3 dele in v 1. dodamo 10 dag orehov, v 2. dodamo 10 dag kokosove moke ter v 3. dodamo 10 dag stopljene čokolade

Nadevamo: oblat, 1. nadev, oblat, 2. nadev, oblat, 3. nadev.


Opombe

Po želji torto prelijemo še s čokolado (vendar mislim, da ni potrebe).

Predlogi za vino

Več predlogov

  • pošljite po emailu

Mnenja o receptu

selce  

kuha že od: 4.11.2004

Št. objav: 74

Objavljeno 10.12.2005 ob 18:31

tole je pa zelo zanimivo,ob prvi priliki jo naredim,samo še vprašanje koko velik pekač se uporabi,po receptu sodeč pride kar veliko mase.

lp

Pitončica  

kuha že od: 7.6.2005

Št. objav: 1677

Objavljeno 11.12.2005 ob 11:40

hm hm ... je pa že dolgo nisem delala, tako da se niti približno ne spomnim v katerem pekaču sem pekla :(dejstvo pa je da oblat ne bo zrasla saj ne vsebije pecilnega praška, mora b iti pa visoka vsaj pol centimetra.

lp

Pitončica  

kuha že od: 7.6.2005

Št. objav: 1677

Objavljeno 8.2.2007 ob 13:56

No zdej je pa tu tudi slika. In za tiste, ki jih mika, naj povem da sem delala v pekaču 22 x 37 cm

lp

nb  

kuha že od: 29.11.2005

Št. objav: 2339

Objavljeno 2.2.2010 ob 6:45

Te torte sem se lotila včeraj zvečer. Mož bo danes v službi presenetil sodelavca, ki ima rojstni dan.

Imela sem kar precej problemov z jajčno kremo, ki se mi ni in ni hotela zgostiti. Ko sem obupala, sem jo iz sklede dala v posodo, pa kuhat, pa se je seveda takoj začela prijemat, zato takoj nazaj v skledo, pa mešat naprej. Pa nič. Obupam, dam kremo na balkon hladit. Imela sem namen uporabit želatino, če ne bi bilo bolje, ko bi bila hladna.

Potem sem pa šla na internet brskat, če je kje kaj posebnega napisanega o tem. In našla tole:

Stepanje jajčne kreme nad paro

V plastični posodi nad paro seveda ne gre.

®Varianta Mishika: Veliko posodo napolnim z vodo, pustim, da voda zavre, potem pa dam na to manjšo posodo z jajci oz. bodočo jajčno kremo in miksam. Posoda je potopljena v vodo toliko, da je dno posode v vreli vodi. Traja res dolgo, preden jajca zakrknejo, vmes bolj ali manj ves čas miksam, da se ne prime na dno posode. Potem se zgodi naenkrat, zato je treba pač paziti, da ne segrevaš predolgo, ker potem dobiš pečena jajca. Težko je reči, kako dolgo, enostavno se vidi, ker krema postane bolj gosta, približno kot puding. Takrat posodo umaknem s pare.

®Varianta Babi: Dobra je vsaka rostfraj posoda, da drzi toploto. Voda ne sme mocno vreti, v bistvu tik pred vretjem, naj samo šumi. Posoda stoji napol v vodi malo postrani, mora biti potopljena v vodo, samo nad paro se krema ne zgosti. Stepam ali s klasicnim rocnim stepalom ali z mikserjem samo z eno palčko. Zacnem z nizjo hitrostjo, proti koncu zvisam. Lahko opazujes, kako se krema krasno zacne gostiti in narascati, postaja svetlejsa. Tocnega casa ne vem, vcasih se prej zgosti, vcasih potrebuje malo dlje, okoli 15 minut. Mogoce je tudi odvisno od jajc. Uspe vedno, se paziti moram, da se mi ne zgosti prevec. Vedno delam kremo tako, nikoli mi se ni zakrknila. Cokolada in tolcena smetana prideta kasneje v ze ohlajeno kremo. Med hlajenjem posodo postavim v mrzlo vodo in veckrat pomesam. Ce se notri kuha se malo stroka vanilije, tako lepo disi. V to kremo lahko vmesas cokolado z maslom ali s tolceno smetano. Zanimivo, da tudi masla se potem v taki kremi ne cuti kot nekaj otezujocega. Zanimivo je opazovati, kako na koncu rum se bolj zgosti, proti vsej logiki. Jaz dobim s tremi jajcki dovolj kreme se za po vrhu torte. To jajcno kremo uporabljam tudi za osnovo sladoledom, tekstura je zelo v redu. Mogoce bi morale prvic delati samo kremo, da bi imele cas posvetiti se samo njej.

Že skoraj hladno kremo prestavim iz plastične v rostfrej skledo. Vzamem posodo za vodo tako, da je bilo dno sklede v vodi in čudež, krema je bila 1, 2, 3 taka kot mora biti.

Do sedaj sem nad paro vedno delala tako, da se skleda ni dotikala vode, pa nikoli mi ni bilo važno s kakšnega materiala je skleda. Moram priznati, da z jajčno kremo nisem imela kaj dosti izkušenj.

Sicer pa krema je odlična, upam pa, da bom tudi košček torte dobila.

nb  

kuha že od: 29.11.2005

Št. objav: 2339

Objavljeno 2.2.2010 ob 17:14

Pravkar sem dobila košček torte. Krema je malenkost pregosta (moja napaka, ker sem dodala še žlico moke, ker se mi ni zgostila), pa kljub temu je torta zelo okusna. Jo bom zelo kmalu spet naredila, zdej ko vem, kako.

Za pošiljanje mnenj je potreben vpis ali prijava!

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?gobica1402
malo za hecmišzmoke
Kaj danes za zajtrkMajda Marianne
MOJ vrtmalaga
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti

Pošlji prijatelju
Ocenite recept
Ocene recepta
Zraven tekne
Vinski kotiček
Naročeni ste na nova mnenja
Ko bo nekdo napisal novo mnenje k temu receptu, boste o tem dobili e-mail obvestilo (le enkrat, dokler ne odprete spet tega recepta). Na naročanje se lahko odjavite na samem receptu ali pa iz beležke.