Torta s kokosovim orehom

eny  
    sladice: torte
  • ZahtevnostZahtevnostZahtevnostZahtevnostZahtevnost
  •  
  • Zanimivosti

Sestavine

Količina: 12 kosov (tortni model, premer 26 cm)

4 rumenjaki

2 žlici mlačne vode

140 g sladkorja

sok ene polovice limone

4 beljaki

200 g moke

60 g jedilnega škroba

žlička pecilnega praška

kokosov oreh

4 žlice kokosovega mleka

6 žlic sladkorja

2 šilca ruma

pol l mleka

3 rumenjaki

zavojček praška za vanilijev puding

180 g sladkorja

3 beljaki

100 g kokosove moke

Postopek

Model premažemo s surovim maslom in potresemo z moko. Pečico vključimo na 180 stopinj. Rumenjake penasto umešamo z 2 žlicama mlačne vode, polovico sladkorja in limoninim sokom. Beljake stepemo v sneg, v katerega vsipamo preostali sladkor. Sneg z žlico zamešamo v zmes rumenjakov, nanje presejemo moko z jedilnim škrobom, pecilnim praškom in vse skupaj dobro premešamo. Testo vlijemo v model, poravnamo in ga pečemo v vroči pečici na sredi 25 - 30 minut. Torto prekucnemo na rešetko in jo ohladimo.

V lupino kokosovega oreha zavrtamo luknjo in odtočimo mleko. Oreh prežagamo in izdolbemo meso. 4 žlice kokosovega mleka kuhamo s 6 žlicami sladkorja, da postane raztopina bistra. Prilijemo rum in ohladimo. 3 žlice mleka zmešamo s praškom za vanilijev puding in rumenjaki. Preostalo mleko zavremo s polovico sladkorja, beljake pa s preostalim sladkorjem stepemo v trd sneg. Puding skuhamo v mleku, potegnemo kozico s štedilnika in vanj zamešamo sneg. Počakamo, da se vanilijeva krema malo ohladi.

Biskvit dvakrat prerežemo in tortno osnovo na debelo namažemo s kremo. Nanjo položimo drugo plast testa, jo prepojimo s tekočino iz kokosovega mleka in sladkorja, namažemo s plastjo vanilijeve kreme in pokrijemo z zadnjo ploščo. Tudi to prepojimo in namažemo s kremo. Celo torto posujemo s kokosovo moko.


Opombe

Predlogi za vino

Več predlogov

  • pošljite po emailu

Mnenja o receptu

Za pošiljanje mnenj je potreben vpis ali prijava!

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?johana
malo za hecmišzmoke
Kaj danes za zajtrkMajda Marianne
MOJ vrtmalaga
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti

Pošlji prijatelju
Ocenite recept
Ocene recepta
Zraven tekne
Vinski kotiček
Naročeni ste na nova mnenja
Ko bo nekdo napisal novo mnenje k temu receptu, boste o tem dobili e-mail obvestilo (le enkrat, dokler ne odprete spet tega recepta). Na naročanje se lahko odjavite na samem receptu ali pa iz beležke.