Tibetanski kruh

carmen  Izvor: Nepal
Tibetanski kruh
    eksotika: ostale dežele
  • ZahtevnostZahtevnostZahtevnostZahtevnostZahtevnost
  •  
  • Zanimivosti

Sestavine

moka

jajce

voda

sladkor

pecilni prašek

sol

če bo potrebno - mleko

Postopek

Vse sestavine zmešamo skupaj in zamesimo v gladko testo. Če je preveč trdo, dodamo malo mleka, da se bo dalo valjati. Nato pustimo testo počivati 1 uro. Nepalska kuharica ga je dala v plastično vrečko in zavila. Pri nas bi dodala, da damo počivati v hladilnik, saj je pri njih zelo hladno v kuhinji, razen pri peči. Preden jih začnemo valjati si pripravimo površino za valjanje in potem si iz testa delamo kepice za valjanje. Toda preden jo začnemo valjati, jo pomočimo v vroče olje. Sledi valjanje vendar ne pretanko, saj se potem preveč napije olja in ni dobro. Na koncu naredimo 2 zarezi z nožem in opečemo v vročem olju. Olje mora biti zelo vroče in na vsaki strani testo na hitro opečemo.


Opombe

Sama bi tole jed pri nas primerjala s flancati. Le da tam naredijo večjo palačinko in potem zarežejo z nožem. Dodajo malo pecilnega praška, samo toliko, da pomaga testu, da kipne in tudi sladkorja je za vzorec, da je lahko kot kruh, h kateremu ti postrežejo marmelado, med ali jakovo maslo (katerega okus mi ni bil všeč).

Testo lahko pustiš v vrečki na hladnem in si vsak dan spečeš sveže. Naslednji dan je gospodinja samo dodala malo moke in vode, da je ostalo testo lahko premesila.

Več

  • pošljite po emailu

Mnenja o receptu

Irena19  

kuha že od: 5.1.2004

Št. objav: 319

Objavljeno 24.11.2005 ob 13:43

Zelo vesel

Recept bom definitivno preizkusila in ocenila, za zdaj pa samo pohvala za reportažo.

mimika  

kuha že od: 7.1.2002

Št. objav: 2107

Objavljeno 25.11.2005 ob 12:01

Carmen, prav razdražila si me z momoti. Namesto, da bi delala, se vdajam spominom na potepanje po Tibetu.

mimika  

kuha že od: 7.1.2002

Št. objav: 2107

Objavljeno 25.11.2005 ob 12:05

Tisto žito v tvoji galeriji je po vsej verjetnosti ječmen. Septembra je zrel. Na severni strani Himalaje ga je zelo veliko v nižje (pod 4000 m) ležečih dolinah. Predvidevam, da ga je dosti tudi v Nepalu, ker je zelo trpežen.

carmen  

kuha že od: 30.9.2001

Št. objav: 306

Objavljeno 25.11.2005 ob 12:18

Zelo vesel

Mimika tudi sama bi kar tam ostala in se ne več vrnila v Evropo! Lahko kakšno rečeva, da obudiva spomine. Ja saj to me je zmedlo saj kjer je bil riž so imeli speljane cevi iz rek tukaj pa ...

samosa  

kuha že od: 13.12.2005

Št. objav: 1

Objavljeno 14.12.2005 ob 12:32

Sem še čisto sveža, to je moje prvo krstno sporočilo na kulinariki.net. Carmen, tudi sama sva se s fantom še letos potepala po nepalu in uživala v tibetanskem kruhu. Prosila bi te, če lahko vsaj približno napišeš količine sestavin, ker ne vem kako kako naj bi testo zgledalo.

Za pošiljanje mnenj je potreben vpis ali prijava!

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Dragička
MOJ vrtrdkapica
Kaj danes za zajtrkjohana
malo za hecNikita
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti

Pošlji prijatelju
Ocenite recept
Ocene recepta
Zraven tekne
Vinski kotiček
Naročeni ste na nova mnenja
Ko bo nekdo napisal novo mnenje k temu receptu, boste o tem dobili e-mail obvestilo (le enkrat, dokler ne odprete spet tega recepta). Na naročanje se lahko odjavite na samem receptu ali pa iz beležke.