File postrvi s šampinjoni in balzamičnim kisom

    morska hrana: ribe
  • ZahtevnostZahtevnostZahtevnostZahtevnostZahtevnost
  •  
  • Zanimivosti

Sestavine

Količina: za 4 osbe

4 fileji postrvi s kožo

8 manjših krompirjev (2 na osebo)

500 g manjših šampinjonov

300 gramov šalotke (čim manjše)

sol

poper

balzamični kis

olivno olje

Postopek

Fileje postrvi operemo, posušimo, solimo in popramo ter na hitro popečemo na vročem olju. Shranimo jih na toplem. Krompir dobro operemo, ga skuhamo z lupino in nato olupimo.

Šampinjone operemo in posušimo, pustimo jih cele, šalotko olupimo. Manjše čebulice pustimo cele, večje lahko razpolovimo. V ponvi segrejemo nekaj olivnega olja in na njem do zlato rjave barve pražimo šampinjone in šalotko. Med praženjem mešamo. Potem prilijemo nekaj balzamičnega kisa, dobro premešamo in s kuhalnico postrgamo vse, kar se je prijelo na dno ponve. Začinimo s soljo in poprom. Na vsak krožnik damo file postrvi, dva kuhana krompirja, nekaj šampinjonov s šalotko in prelijemo z omako.


Predlogi za vino

Več predlogov

  • pošljite po emailu

Mnenja o receptu

jah_no  

kuha že od: 29.8.2011

Št. objav: 22

Objavljeno 20.4.2019 ob 19:45

Zelo vesel

Ne morem verjeti, da ta recept še nima mnenja ... Odlično - za prste obliziniti. Tako enostavno, hitro in okusno. Ko sem napovedala, da bo zraven postrvi gobja omaka, so me vsi čudno gledali ... jaz sem pa iskala recept, kaj lahko dam zraven, ker nisem imela ne blitve ne špinače na zalogi. Tole je bilo res izvrstno. Nisem imela sicer šalotke, sem zraven narezala kar rdečo čebulo ( ki je ostala brez lupine, ko sem barvala pirhe, he he) in je bilo tudi za pogledati lepo, ker je drugače vse belo - šampinjoni, postrv in krompir ... z rdečo čebulo pa je kosilo dobilo tudi barve. Res, še enkrat, krasen recept in predlog za obrok.

Za pošiljanje mnenj je potreben vpis ali prijava!

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Trixi
malo za hecmišzmoke
Kaj danes za zajtrkMajda Marianne
MOJ vrtmalaga
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti

Pošlji prijatelju
Ocenite recept
Ocene recepta
Zraven tekne
Vinski kotiček
Naročeni ste na nova mnenja
Ko bo nekdo napisal novo mnenje k temu receptu, boste o tem dobili e-mail obvestilo (le enkrat, dokler ne odprete spet tega recepta). Na naročanje se lahko odjavite na samem receptu ali pa iz beležke.