Pita rožica

Xenna  
    sladice: ostalo
  • ZahtevnostZahtevnostZahtevnostZahtevnostZahtevnost
  •  
  • Zanimivosti

Sestavine

30 dag moke

12 dag masla

10 dag orehov

30 dag sladkorja

voda po potrebi

2 dcl olja

1 jajce

pol limone

ščep soli

jedilni škrob po potrebi

Postopek

Z moko, oljem,jajcem, soljo in vodo zamesimo elastično, ne preveč trdo testo. Razdelimo ga na 4 dele. Vsak kos lepo mesimo, da se ne lepi na prste. Pustimo počivati cca. 20 minut. Pokrijemo s kakšno posodo ali pa prozorno folijo.

Od teh štirih delov testa razvaljamo vlečeno testo, (naj bo tanko kot list papirja) in zlagamo eno na drugo. Vsak kos testa, preden ga pokrijemo z drugim, potresemo z jedilnim škrobom. Vrhnje testo (zadnje) poškropimo z maslom(stopljenim) in potresemo z mletimi orehi (nekaj naj jih bo grobo narezanih). Testo zvijemo v rolado. Nato režemo vsak kos (rožico) cca. 1,5 cm debelo in zlagamo v pekač. Pekač namažemo z oljem. Rožice zložimo eno zraven druge, ne preveč na tesno. Pečemo na 200 stopinjah 15-20 minut, odvisno od pečice. Ko se rožice pečejo, naredimo sladko vodo iz 2 dcl vode in 30 dag sladkorja ter dodamo narezano limono (olupimo olupek, razen če imamo eko limono). Sladko vodo kuhamo okrog 10 minut. Ko so rožice pečene, jih zalijemo s sladko vodo in pokrijemo, da se ohladijo.


Predlogi za vino

Več predlogov

  • pošljite po emailu

Mnenja o receptu

Za pošiljanje mnenj je potreben vpis ali prijava!

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?johana
malo za hecmišzmoke
Kaj danes za zajtrkMajda Marianne
MOJ vrtmalaga
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti

Pošlji prijatelju
Ocenite recept
Ocene recepta
Zraven tekne
Vinski kotiček
Naročeni ste na nova mnenja
Ko bo nekdo napisal novo mnenje k temu receptu, boste o tem dobili e-mail obvestilo (le enkrat, dokler ne odprete spet tega recepta). Na naročanje se lahko odjavite na samem receptu ali pa iz beležke.