Poletni puding (Summer pudding)

julia  Izvor: UK
    sladice: pudingi
  • ZahtevnostZahtevnostZahtevnostZahtevnostZahtevnost
  •  5
  • Zanimivosti

Sestavine

Količina: 6

1000 g različnega jagodičastega sadja (borovnice, maline, ribez, robide..)

25 g sladkorja

8 rezin starega (suhega) kruha

Postopek

Sadje očistimo in operemo ter damo v posodo skupaj s sladkorjem in 2 do 3 žlicami vode. Na majhni temperaturi kuhljamo 5 minut, nato sadje precedimo in shranimo sok.

Rezinam kruha odrežemo skorjo. Na dno okroglega modela za puding (lahko je tudi okrogla jena posoda) damo plast kruha tako, da je dno pokrito. Kruh, s katerim obložimo stranice pred tem namočimo v sok, ki smo ga prihranili. Na sredino modela naložimo sadje in ga pokrijemo s preostalim kruhom. Puding obtežimo z loncem, ki smo ga napolnili z vodo. Čez noč pustimo v hladilniku.

S pomočjo krožnika puding prevrnemo in ponudimo s preostalim prihranjenim sokom.


Predlogi za vino

Več predlogov

  • pošljite po emailu

Mnenja o receptu

zvezdica55  

kuha že od: 8.8.2006

Št. objav: 555

Objavljeno 30.3.2010 ob 10:32

Vesel

Zelo, zelo dobro pecivo. Recept sem prinesla iz Anglije že pred mnogimi leti in od takrat je stalno na naši mizi, skozi vse leto, saj imam jagodičje v zmrzovalniku. Včasih dodam tudi rabarbaro ali kakšne mehke breskve, vendar ne preveč. Pri nas pecivo, ko ga zvrnemo iz sklede, po vrhu polijemo s sladko (nestepeno) smetano ali jo postavim na mizo, da si jo vsak polije kolikor hoče. Tako so to delali pri družini kjer sem bila.

Še to, kruha, s katerim obložim stene posode jaz ne namočim, saj ni potrebno. Najprej naložim odcejeno sadje, nato zalijem s sokom od sadja toliko, da se ves kruh namoči. Sicer pa, če je soka preveč, pri obtežitvi priteče na krožnik.

Pecivo zelo priporočam, saj je enostavno in hitro napravljeno, je brez jajc in maščobe (seveda, če ne dodaste smetane, je brez tudi dobro).

Za pošiljanje mnenj je potreben vpis ali prijava!

Forumi (vroče teme)

malo za hecsijasaja
Kaj jutri za kosilo?johana
Kaj danes za zajtrkMajda Marianne
MOJ vrtmalaga
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti

Pošlji prijatelju
Ocenite recept
Ocene recepta
Zraven tekne
Vinski kotiček
Naročeni ste na nova mnenja
Ko bo nekdo napisal novo mnenje k temu receptu, boste o tem dobili e-mail obvestilo (le enkrat, dokler ne odprete spet tega recepta). Na naročanje se lahko odjavite na samem receptu ali pa iz beležke.