pečenje,sladice

Pita s čokoladnim nadevom in malinami

krhko testo in čokoladni nadev v kombinaciji s sadjem ustvarita osvežujoč posladek

Pita s čokoladnim nadevom in malinami
    sladice: pecivo
  • ZahtevnostZahtevnostZahtevnostZahtevnostZahtevnost
  • 1 ura 1 ura
  •  
  • Zanimivosti

Sestavine

Za testo:

125 g zmehčanega masla

ščepec soli

80 g sladkorja v prahu

250 g ostre moke

1 jajce

2 jedilni žlici mrzlega mleka

Za nadev:

220 ml sladke smetane za stepanje

70 g sladkorja

400 g temne čokolade CHOCEUR FAIRTRADE z vsaj 60 % kakava

100 g zmehčanega masla

3–4 žlice mrzlega mleka

Za okrasitev:

maline

sladkor v prahu

Postopek

1. Zmehčano maslo in sladkor penasto umešajte z električnim mešalnikom. Dodajte presejano moko, jajce in mleko. Vse skupaj zmešajte v enotno testo, ga pregnetite in oblikujte v kepo. Testo zavijte v folijo za živila in pustite dve uri počivati v hladilniku.

2. Okrogel pekač za pite namastite in potresite z moko. Testo razvaljajte približno na 0,5 cm debelo, ga prenesite na pekač in ga s prsti pritisnite na dno in obod. Odrežite odvečno testo, ki gleda čez rob. Testo nekajkrat prebodite z vilicami in ga za 30 minut položite v zamrzovalnik. Nato ga postavite v predhodno ogreto pečico (180 stopinj) in pecite približno 12 minut. Testo je pečeno, ko robovi postanejo zlate barve. Če se je med peko napihnilo, ga rahlo potlačite z jušno žlico in pustite, da se ohladi.

3. Smetano in sladkor zavrite, odstavite z ognja in dodajte čokolado, ki ste jo nadrobili na majhne koščke. Mešajte, da se čokolada začne topiti, dodajte maslo in postopoma dodajajte žlice mrzlega mleka. Mešajte, da masa postane gladka. Na biskvit vlijte še mlačen čokoladni nadev, ga previdno prestavite v hladilnik in pustite v hladilniku počivati vsaj štiri ure. Nato po nadevu razporedite maline in ga po želji posujte s sladkorjev v prahu.


Opombe

SPONZORIRANO SPOROČILO

Predlogi za vino

Več predlogov

  • pošljite po emailu

Mnenja o receptu

Za pošiljanje mnenj je potreben vpis ali prijava!
Pošlji prijatelju
Ocenite recept
Ocene recepta
Zraven tekne
Vinski kotiček
Naročeni ste na nova mnenja
Ko bo nekdo napisal novo mnenje k temu receptu, boste o tem dobili e-mail obvestilo (le enkrat, dokler ne odprete spet tega recepta). Na naročanje se lahko odjavite na samem receptu ali pa iz beležke.