Sadne kocke s čokolado

sadje s čokolado

Sadne kocke s čokolado
    sladice: pecivo
  • ZahtevnostZahtevnostZahtevnostZahtevnostZahtevnost
  • 45 minut 45 min
  •  
  • Zanimivosti

Sestavine

Sestavine za nadev:

½ kocke kvasa Fala

2,5 dl mleka

50 dag moke

5 dag sladkorja

3 jajca

0,5 dl olja

1,5 male žličke soli

Nadev iz robidnic:

60 dag robidnic

12 dag sladkorja

10 dag mascarpone sirčka

1 prašek za puding

0,5 dl mleka

Nadev iz breskev:

80 dag breskev

10 dag sladkorja

1 prašek za puding

0,5 dl mleka

1 jajce za premaz

Preliv:

6 dag čokolade

3 dag masla

1 žlica smetane

Postopek

Kvas Fala raztopimo v mlačnem mleku in ga prilijemo k ostalim sestavinam ter zamesimo kvašeno testo. Najprej mešamo počasi, zadnjih deset minut na najvišji hitrosti. Ko je testo res lepo gladko, ga postavimo na toplo vzhajati za približno eno uro. Med vzhajanjem pripravimo oba nadeva.

Robidnice dušimo na ognju toliko časa, da izhlapi vsa voda in postane zmes podobna marmeladi. Prašek za puding zmešamo z žlico sladkorja in 0,5 dl mleka ter ga primešamo k robidnicam skupaj s preostalim sladkorjem. Ob stalnem mešanju skuhamo puding do konca, ga ohladimo in mu primešamo mascarpone sirček.

Enako pripravimo nadev iz breskev: breskve dušimo toliko časa, da se zgostijo, jim primešamo sladkor in prašek za puding, ki smo ga zmešali z žlico sladkorja in 0,5 dl mleka ter skuhamo do konca in ohladimo.

Vzhajano testo stresemo na pult, ga pregnetemo, razrežemo na tri dele in pustimo počivati nekaj minut. Zatem vse tri dele testa razvaljamo na velikost pekača. Prvi del testa položimo na pomaščen pekač, ga premažemo z nadevom iz breskev, čez nadev položimo drugo plast testa, ga prekrijemo z nadevom iz robidnic in tega s tretjo plastjo testa, ki jo premažemo s stepenim jajcem, po potrebi prebodemo na več mestih. Pecivo damo ponovno vzhajati za 20 minut, nato ga prestavimo v vročo pečico in pečemo pri 180 stopinjah približno 50 minut.

Ohlajeno pecivo premažemo s čokoladnim prelivom, ki smo ga zmešali iz čokolade, masla in smetane nad parno kopeljo.


Opombe

SPONZORIRANO SPOROČILO

Predlogi za vino

Več predlogov

  • pošljite po emailu

Mnenja o receptu

Za pošiljanje mnenj je potreben vpis ali prijava!
Pošlji prijatelju
Ocenite recept
Ocene recepta
Zraven tekne
Vinski kotiček
Naročeni ste na nova mnenja
Ko bo nekdo napisal novo mnenje k temu receptu, boste o tem dobili e-mail obvestilo (le enkrat, dokler ne odprete spet tega recepta). Na naročanje se lahko odjavite na samem receptu ali pa iz beležke.