Mešan koruzni kruh s hokaido bučo

kruh z dodatki

Mešan koruzni kruh s hokaido bučo
    kruh
  • ZahtevnostZahtevnostZahtevnostZahtevnostZahtevnost
  • 45 minut 45 min
  •  
  • Zanimivosti

Sestavine

Sestavine:

1 kocka kvasa Fala

6 dl vode

30 dag buče hokaido

1 rezina masla

90 dag bele moke

25 dag koruzne moke

1 dl olja

3 male žličke soli

1 mala žlička sladkorja

10 dag bučnih semen

Postopek

Hokaido bučo prepražimo na rezini masla, da se zmehča, ji primešamo koruzno moko ter malo ohladimo. Kvas Fala raztopimo v sladki topli vodi in jo prilijemo k presejani beli moki, dodamo koruzno moko z bučo in sol ter zamesimo testo. Med mešanjem dodajamo olje in zaključimo, ko postane testo gladko. Posodo pokrijemo s kuhinjsko folijo in pustimo vzhajati na toplem.

Vzhajano testo stresemo na pult, ga razdelimo na pol, prvo polovico pregnetemo, oblikujemo hlebček, ga damo v pomokan pehar, pokrijemo s krpo in pustimo vzhajati. Drugo polovico testa z dlanmi razvlečemo, posujemo z bučnimi semeni (nekaj jih pustimo za posip) in vse skupaj pregnetemo, da se semena enakomerno porazdelijo. Nato oblikujemo štruco, jo položimo v pekač, premažemo z vodo ali mlekom in posujemo z bučnimi semeni ter damo vzhajati na toplo.

Vzhajan hlebček stresemo na pekač, s škarjami ali nožem nekajkrat zarežemo in damo v vročo pečico.

Vzhajano štruco nekajkrat zarežemo in damo pekač v pečico poleg hlebčka. Petnajst minut pečemo pri 220 stopinjah, nato temperaturo zmanjšamo na 175 stopinj in spečemo do konca.


Opombe

SPONZORIRANO SPOROČILO

  • pošljite po emailu

Mnenja o receptu

Za pošiljanje mnenj je potreben vpis ali prijava!
Pošlji prijatelju
Ocenite recept
Ocene recepta
Zraven tekne
Vinski kotiček
Naročeni ste na nova mnenja
Ko bo nekdo napisal novo mnenje k temu receptu, boste o tem dobili e-mail obvestilo (le enkrat, dokler ne odprete spet tega recepta). Na naročanje se lahko odjavite na samem receptu ali pa iz beležke.