Domaca pizza

neznan uporabnik
    ostale jedi: polizdelki
  • ZahtevnostZahtevnostZahtevnostZahtevnostZahtevnost
  •  5
  • Zanimivosti

Sestavine

1kg moke,

1kvas

mleko,

ribani mastni sir,

olje,

sol,

gobe,

30 dag šunke.

Postopek

Na pult stresite priblizno pol kg moke. Na sredini naredite luknjo in vanjo nadrobite kvas. Vlijete malo toplega mleka in z jedilnim nozem, vilico ali žlico začnete mešati. Dodajate mleko. Prilijete manj kot pol decilitra olja.Dodate še 1 čajno žličko soli.

Potem pa mesite tako dolgo da se testo ne bo več prijemalo na pult, in če je potrebno dodajte se malo moke. Potem dajte testo vzhajati za deset minut.

Ko teh deset minut mine, testo razvaljajte po meri svojega pladnja. Pladenj namažite z oljem. Po svojem okusu dodajte kečap, šunko in sir. Če vam ugaja, lahko še gobe.

Dober tek!


  • pošljite po emailu

Mnenja o receptu

izid  

kuha že od: 31.8.2004

Št. objav: 261

Objavljeno 2.2.2005 ob 17:12

Za koliko jedcev je ta pica. Kaj pa pelati. Pico delam po enakem receptu, ampak dam samo cca 1/2 kg moke in pelate. Za štiri dobre jedce je dovolj.

galja  

kuha že od: 6.7.2004

Št. objav: 1351

Objavljeno 2.2.2005 ob 19:03

Če pa se nočete zafrkavat z gnetenjem, pa dajte v multipraktik 0,5kg moke, 2 žlički soli, žličko sladkorja, 1 suhi kvas, malo olja in toplo vodo, pa vam brez truda zgnete testo. Vzamete iz posode, povijete v pomokan prtič in pustite vzhajati 30 min. Ravzvaljate na peki papirju in s papirjem vred daš na mrežico od pečice, nadevaš s poljubnim nadevom in spečeš pri najvišji temperaturi. Galja

Za pošiljanje mnenj je potreben vpis ali prijava!
Pošlji prijatelju
Ocenite recept
Ocene recepta
Zraven tekne
Vinski kotiček
Naročeni ste na nova mnenja
Ko bo nekdo napisal novo mnenje k temu receptu, boste o tem dobili e-mail obvestilo (le enkrat, dokler ne odprete spet tega recepta). Na naročanje se lahko odjavite na samem receptu ali pa iz beležke.