piknik,pečenje,kruh

Ciabatta

luka  Izvor: Italija
Ciabatta

Sestavine

Predtesto:

10 g svežega kvasa

2 dl mlačne vode

35 dag bele krušne moke

Testo:

15 g kvasa

4 dl mlačne vode

60 ml mlačnega mleka

50 dag bele moke

2 žlički soli

50 ml olivnega olja

Postopek

1.Predtesto:

zamesiš iz navedenih sestavin, pokriješ z rahlo naoljeno plastično folijo (da se na površini ne zasuši) in pustiš vzhajati 15 ur.

2. testo:

v vodi razstopiš kvas, nato v to vmešaš predtesto - ko se malo razmehča, lahko uporabiš mešalec. Dodaš mleko, nato počasi vmešaš moko. Zmes (ki je precej tekoča) gneteš vsaj 15 minut. Potem vmešaš olivno olje in sol.

Pokriješ z naoljeno folijo in vzhajaš 2 uri.

Na pomokanem peki papirju oblikuješ tri podolgovate ciabatte ("copate"), ki jih spet vzhajaš pol ure. Potreseš z moko in pečeš slabe pol ure na 220 stopinjah.


  • pošljite po emailu

Mnenja o receptu

dina_rex  

kuha že od: 22.3.2007

Št. objav: 126

Objavljeno 6.2.2008 ob 12:23

Vesel

Lahko samo nekaj vprašam, je sicer malo izven konteksta in mi prosim ne zameriti, ampak zadnje čase opažam, da jaša komentirate veliko receptov kar v enem dnevu. Vprašanje je, a ste jih res poskusili, ali je pomen vaših prispevkov izzvan z drugih vzgibov?

fibet  

kuha že od: 15.6.2007

Št. objav: 2

Objavljeno 6.2.2008 ob 12:46

super stvarca, sem naredila kar eno veliko in smo pol lomili

jaša  

kuha že od: 1.2.2008

Št. objav: 1011

Objavljeno 6.2.2008 ob 13:31

Jezen

Pozdravljena g. Dina_rex, še vam posebej razložim, kot sem že g. Rimljanki. Sem namreč šele zdaj član kulinarike- zaradi osebnega računalnika, kuham, pečem, berem, študiram, preiskušam, prebiram pa verjeli ali ne, že 4 leta vaše recepte iz kulinarike. Imam pa 9 zvezkov, različnih receptov, katere sem več ali manj že vse poskusila in si vsakič zapisala zraven mnenje, zato jih zdaj, ko sem član delim z vami. Če pa je to tako hudo narobe, da me grajate zaradi tega, potem zgleda nisem na pravem naslovu in je bolje, da ostanem ne član, kot sem bila do zdaj. Žalostno, da imate očitno tako slabe izkušnje z mnenji ali pa jih sodite po sebi, da menite, da niso resnične. Hvala.

ann  

kuha že od: 15.2.2007

Št. objav: 343

Objavljeno 6.2.2008 ob 15:03

Jaša, ti kar komentiraj še naprej. Jaz sem si prav na podlagi tvojih mnenj sprintala še kar nekaj receptov, ki jih sicer ne bi. Drugače pa, če še ne veš, je gospa Rimljanka tukaj administratorka in je njena dolžnosti, da spremlja vse in je upravičeno zelo cenjena oseba, ker ima zelo široko znanje, tako da ti utegne kdaj še zelo koristiti.

Veselo kuhaj še naprej in poročaj o svojih uspehih.

jaša  

kuha že od: 1.2.2008

Št. objav: 1011

Objavljeno 6.2.2008 ob 15:19

Draga g. Ann resnično sem opravičeno užaljena in skratka rečeno nimam volje več pisati in podajati mnenj, kajti ko bi rabila vašo pomoč- kulinarikov, nisem bila član, zato sem se več ali manj mogla sama sprakticirati, učiti ter experimentirati- vsa leta do zdaj, da bi dosegla željeno.

Sedaj, ko pa imam resnično veliko izkušenj, ki bi jih želela z vami deliti, pa vidim, da nima smisla.

Kaj se tiče g. Rimljanke, ne razumem kaj to pomeni- da je administratorka in zelo cenjena oseba. Sicer pa me niti ne zanima, kajti vso voljo do kul. portala ste mi vzeli. Lep dan.

golubić  

kuha že od: 13.5.2007

Št. objav: 1276

Objavljeno 6.2.2008 ob 15:42

Jaša res je bilo čudno da v enem dnevu oceniš toliko receptov,sama sem pomislila na to da verjetno nisi imela računalnika ker sem tudi jaz bila brez,samo ni treba zameriti,če bi prej,mogoče prvega dne članstva malo pojasnila noben-a članica kulinarike ti ne bi nič napisala da bi te užalila.Brala sem tvoja mnenja in sem videla da ne pišeš napamet,da si recepte probala.Sama sem se veliko naučila na kulinariki in mislim da je res škoda da ne bi več pisala.LP.

dina_rex  

kuha že od: 22.3.2007

Št. objav: 126

Objavljeno 6.2.2008 ob 19:19

Jaša, ne vem, zakaj vprašanje, ki ni žaljive narave, takoj vzamete kot žalitev in napadanje. Na tem forumu se je namreč prepogosto dogajalo nerealno ocenjevanje in komentiranje, tako da sploh pri toliko ocenjenih receptih v tako kratkem čas, kot ste jih komentirali in ocenili vi, človek postane sumničav ...

daabul  

kuha že od: 11.2.2007

Št. objav: 97

Objavljeno 6.2.2008 ob 20:00

Veckrat pogledam pod mnenja o receptu. Mnogokrat mi razjasni kaksno nejsnost,ki se ne poraja samo pri meni. Prav tako najdem veliko odlicnih nasvetov.

Jasa prav tako so tvoji prispevki k receptom pozitivni dodatki,ki nam pomagajo. Kako je prislo do tega,da si jih objavila toliko naenkrat, res ni pomembno. Prispevala si svoj del in to nekaj velja.

V zivljenju se poskusam nauciti,da kaj si drugi mislijo o meni je "none of my business". Na to ne moremo vplivati. Vsak post in odziv najvec pove o cloveku,ki ga pise in njegovih notranjih problemih. Brez teh ni nihce,zato naj te to ne potre in veselo naprej.

Pozdravcek!

rimljanka  

kuha že od: 14.2.2005

Št. objav: 17785

Objavljeno 6.2.2008 ob 20:19

Vesel

Samo malo pojasnilo ann (in ostalim): nisem administratorka, sem moderatorka, kar je precej manj kot prvo.

In še namig jaši: če boš za vsako pripombo (ki je bila povsem konstruktivne narave, v mojem primeru) užaljena, potem boš pač res težko zdržala v kateremkoli okolju, medmrežnem ali siceršnjem. Tudi mene je zbodla pogostost oglašanja in dajanja komentarjev. Imamo pač slabe izkušnje iz preteklosti, pa smo malo bolj porevidni in pozorni. Nisem pa tega niti z besedo omenila, ker so bili komentarji korektni, vsebinski.

Moja pripomba je temeljila le na izkušnjah, nisem ravno začetnik v peku kruha in siceršnji rabi moke in pač vem, da se različne moke zelo različno obnašajo.

Sicer pa: jaša, dobrodošla med nami, saj smo večinoma prijazni in vedno veseli novih članov.

jaša  

kuha že od: 1.2.2008

Št. objav: 1011

Objavljeno 6.2.2008 ob 21:37

Resnično iskrena in prisrčna hvala vsem, ki ste se oglasili in poskrbeli za boljšo voljo in nesporazum med nami. Razumem in se strinjam z napisanim- vsak bo zase namreč vedel, kaj s tem mislim, še posebaj me je prijetno presenetila g. Golubić. Priznam in vam zaupam, da sem zelo nežne in občutljive narave, kar je moja slaba lastnost.

Zahvaljujem se vam za vašo iskrenost in upam, da si bomo z veseljem delili mnenja ter da me resnično čimprej sprejmete med svoje.

Hvala za vaš trud, skrb in sočustvovanje.

p.s. Vsi med "oglašenimi" ste mi polepšali žalosten, obupan, razočaran večer.

Še enkrat hvala vsem, pa brez zamere PROSIM.

vaša Jaša

Za pošiljanje mnenj je potreben vpis ali prijava!

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?johana
malo za hecmišzmoke
Kaj danes za zajtrkMajda Marianne
MOJ vrtmalaga
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti

Pošlji prijatelju
Ocenite recept
Ocene recepta
Zraven tekne
Vinski kotiček
Naročeni ste na nova mnenja
Ko bo nekdo napisal novo mnenje k temu receptu, boste o tem dobili e-mail obvestilo (le enkrat, dokler ne odprete spet tega recepta). Na naročanje se lahko odjavite na samem receptu ali pa iz beležke.