Prebranac - obogaten

neznan uporabnikIzvor: Srbija

Sestavine

50 dag fižola

60 dag čebule

3-4 stroki česna

4 jajca

4 rezine kuhanega pršuta

1/4 odimljene klobase

25 dkg dimljenega puranovega hlebčka

10 dkg sira ementaler

1 dl olivnega olja

3 žličke rdeče paprike

ščepec soli

2 ščepca popra

2 mali žlički vegete

ščepec "čilija"

10 kapljic Tabasca

Postopek

Fižol skuhajte v vodi. Paziti je potrebno, da se fižol ne razkuha. V drugo posodo nalijte olivno olje (prekrije naj dno posode), dodajte na tanke lističe narezano čebulo, ter začnite dušiti. Vmes si pripravite tri stroke česna, ki jih narežete na drobne lističe in jih malo posekljate. Česen vmešate v posodo s čebulo. Čebula mora postekleneti. Dodajte sol in poper, ter rdečo papriko v prahu, vsebino premešajte in na vrhu dodajte štiri jajca ter nadaljujte z dušenjem. Nato si pripravite kuhani pršut, ga narežite na drobno in dodajte dušeni vsebini. Nato si narežete na 1 mm debele kolobarje dimljeno klobaso (1/4 klobase) ter na 2 mm debele kocke dimljen puranov hlebček. To dodajte dušeni vsebini. Vsebino dobro premešajte, povrhu posujte "čili" (po okusu), ter dodajte 4 kapljice Tabasca. Vsebino premešajte in nadaljujte s počasnim dušenjem. Pripravite in narežite na 3 mm debele rezine še sir Ementaler, ter le - tega vmešajte v posodo. Fižol predhodno odcedite in ga odcejenega vmešajte v že dušeno vsebino v posodi. Dodajte še 6 kapljic Tabasca. Vse skupaj dobro premešajte ter dušite še nekaj časa, vsaj tako dolgo, da dobi fižol isto temperaturo kot vsebina v posodi. V kolikor primanjkuje vlage za dušenje ali se dno prične prijemati, potem je zadnji čas, da dodate nekaj kapljic olivnega olja.

Po končanem dušenju del vsebine z zajemalko prestavite v lončeno posodo in le-to vložite v ventilatorsko pečico.

Preostalo količino tako pripravljenega prebranca ohladite in ga v ustreznih količinah prestavite v plastične posodice, katere zaprete s plastičnimi pokrovi, ter dajte v zamrzovalnik. Posode boste lahko uporabili še za naslednja dva ali tri obroke.


Opombe

Prebranac se v ventilatorski pečici peče 18 min na temperaturi 200 stopinj Celzija.

Lahko ga pečete tudi v klasični pečici ali v mikrovalovni pečici. Koliko časa in koliko stopinj pa boste morali preizkusiti sami, kajti merilo za pečen prebranac je: Prebranac je pečen, ko vsa tekočina povre in se na vrhu naredi skorjica.

  • pošljite po emailu

Mnenja o receptu

vegeta sucks  

kuha že od: 9.5.2010

Št. objav: 9

Objavljeno 9.5.2010 ob 19:58

to pa ni več prebranac.je pa sigurno okusno.mogoče bi moral izmisliti novo ime za tole jed.

Za pošiljanje mnenj je potreben vpis ali prijava!
Pošlji prijatelju
Ocenite recept
Ocene recepta
Zraven tekne
Vinski kotiček
Naročeni ste na nova mnenja
Ko bo nekdo napisal novo mnenje k temu receptu, boste o tem dobili e-mail obvestilo (le enkrat, dokler ne odprete spet tega recepta). Na naročanje se lahko odjavite na samem receptu ali pa iz beležke.