Testeninska zloženka z bučkami in trdo kuhanim jajcem

odličen testeninsko-zelenjavni obrok

Testeninska zloženka z bučkami in trdo kuhanim jajcem
    testenine
  • ZahtevnostZahtevnostZahtevnostZahtevnostZahtevnost
  • 45 minut 45 min
  •  5
  • Zanimivosti

Sestavine

makaroni (svedrčki)

ena bučka

1 trdo kuhano jajce

3 jajca

kisla smetana

pol zelenjavne kocke

čebula

bazilika

mleta rdeča paprika

pol žlice moke

riban sir, lahko tudi parmezan

Postopek

Testenine skuhamo na zob. Trdo kuhano jajce narežemo na koščke. Bučko olupimo in jo prav tako narežemo na koščke. Sesekljamo čebulo. V posodi pripravimo preliv iz 3 stepenih jajc, ki jim dodamo kislo smetano in 2 žlici naribanega sira.

V teflonski ponvi prepražimo čebulo in bučke, jim dodamo polovico zelenjavne kocke in dušimo 3 minute. Nato dodamo pol žlice moke in zalijemo z malo vode. Pustimo, da se bučke dušijo do mehkega in da voda povre.

Pekač namažemo z maslom in vanj damo plast testenin (dno naj bo prekrito). Čez polijemo malo preliva in dodamo pol trdo kuhanega jajca, ki smo ga narezali na koščke. Čez damo plast bučk in nazadnje spet testenine. Vse skupaj prelijemo s preostalim prelivom in čez naribamo sir. Pekač damo v pečico in gratiniramo približno 10 minut na 180 stopinj. Sir se mora lepo stopiti in na vrhu se naredi rahla skorjica.


Predlogi za vino

Več predlogov

  • pošljite po emailu

Mnenja o receptu

pikaštumf  

kuha že od: 1.11.2010

Št. objav: 5

Objavljeno 2.11.2010 ob 22:08

Zelo vesel

Super kombinacija sestavin - tako po okusu kot po tem, da sem porabila večino stvari, ki so čakale na to priložnost :) aja, pa ker nisem imela pri sebi kisle smetane, me je rešil navaden jogurt. Recept mi je všeč tudi zato, ker dopušča veliko variacij in sproža nove ideje.

pikaštumf  

kuha že od: 1.11.2010

Št. objav: 5

Objavljeno 23.11.2010 ob 13:02

Zadnjič sem se ponovno lotila tegale recepta, uporabila sem kislo smetano, vodo v bučkah sem res pustila izpareti, pa je vse skupaj prišlo veliko bolj zbito / suho. Je pa možno, da sem stvar pustila malce predolgo v (že ugasnjeni) pečici. Verjetno bom naslednjič ponovno uporabila jogurt in pustila bučkin nadev čimbolj sočen. Vsaj meni je jed tako veliko boljša.

nikkyca  

kuha že od: 7.3.2010

Št. objav: 97

Objavljeno 24.11.2010 ob 3:22

Po želji, meni jogurt deluje kislo preveč, je pa res da je bolje, da so bučke ko jih preliješ še malo v omaki...bom jaz verjetno tudi tako poskusila, da ne bo presuho.

Za pošiljanje mnenj je potreben vpis ali prijava!

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Dragička
malo za hecsijasaja
MOJ vrtrdkapica
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti

Pošlji prijatelju
Ocenite recept
Ocene recepta
Zraven tekne
Vinski kotiček
Naročeni ste na nova mnenja
Ko bo nekdo napisal novo mnenje k temu receptu, boste o tem dobili e-mail obvestilo (le enkrat, dokler ne odprete spet tega recepta). Na naročanje se lahko odjavite na samem receptu ali pa iz beležke.