Vzhajani, masleni kifeljčki

kifeljčki, ki so hitro in enostavno pripravljeni - lahko jih polnite z različnimi nadevi: marmelada, orehi, sirom, v ustih se topijo

Migla  
Vzhajani, masleni kifeljčki
Slike postopkov »
Slike gotovih jedi »

Sestavine

Količina: 32 kosov

250 g ostre moke

250 g masla - hladnega

20 g kvasa

1 jajce

3 žlice kisle smetane (zravnane žlice)

ščepec soli

Za premaz: jajce ali rumanjak

Za posip: sladkorna moka

Postopek

Na hitro pripravimo testo v mešalnem aparatu (mikserju) po običajnem vrstnem redu: ostra moka, hladno maslo narežemo na koščke, kvas (kvas kar zdrobimo), jajce, sol, kisla smetana. Dobimo mehko, mastno in hladno testo, katero naj počiva najmanj 30 minut.

Testo razdelimo na 4 dele in na dosti pomokani deski vsak del razvaljamo v krog, katerega razdelimo na 8 delov.Dobimo trikotnike, katere valjamo iz žirokega dela proti ožjemu. Kifeljčke pomažemo z jajcem. Pečemo jih v pekaču, obloženem s peki papirjem, pri predhodno ogreti pečici, pri 200 stopinjah, 15 do 20 minut.

Še vroče posujemo s sladkorno moko.


Opombe

Kifeljčke lahko potrosete s sezamom, makom, kumino, sirom, ali pa jih polnite z nadevi iz orehov, marmelado, skuto...

Polnjeni z marmelado in posuti s sladkorjem so najboljši!

  • pošljite po emailu

Mnenja o receptu

sladkarije  

kuha že od: 20.7.2009

Št. objav: 16

Objavljeno 2.2.2011 ob 11:51

živjo, jaz sem tudi sprobala narediti te kifeljčke, masa mi je sicer ratala po dolgih poskusih dodajanja moke ampak meni se na tej temp. pri 20 minutah še niso spekli, na koncu so bili že skoraj zažgani noter pa še kar malo surovi, pečica je pa nova in ostale stvari peče v redu, da ne govorim o okusu, ki je bil pravi polom, še dobro da smo imeli za obiske druge stvari, ravno pred obiski se ne želim osramotiti, uglavnem kifeljčke sem namočila v mleko in z njimi nahranila sosedove kokoši da jih nisem(kifeljčkov) ravno v smeti vrgla

lp

mede  

kuha že od: 20.12.2016

Št. objav: 1

Objavljeno 21.12.2016 ob 8:01

včeraj sem naredila in res najboljši,kar sem do sedaj naredila,za testo pa vse krhko testo jaz delam tako sestavine po receptu na hitro res na hitro,toliko da se sprimejo, zmešam z navadnim el. mešalnikom in z nastavki za testo,potem naredim kroglo in dam v hladilnik,valjam pa tako da testo razvaljam,prepognem,razvaljam prepognem,ni važno zaporedje in dosti moke tudi ne dam,toliko da se ne prejemlje na valjar,testo je in vsaki kifeljčki,pite,keksi so enkratni in seveda,pečemo z ljubeznijo in voljo..

Za pošiljanje mnenj je potreben vpis ali prijava!

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Dragička
MOJ vrtTrixi
Kaj danes za zajtrkjohana
malo za hecNikita
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti

Pošlji prijatelju
Ocenite recept
Ocene recepta
Zraven tekne
Vinski kotiček
Naročeni ste na nova mnenja
Ko bo nekdo napisal novo mnenje k temu receptu, boste o tem dobili e-mail obvestilo (le enkrat, dokler ne odprete spet tega recepta). Na naročanje se lahko odjavite na samem receptu ali pa iz beležke.