Kruhki - preprosto božanski

kruh z nadevom

    kruh
  • ZahtevnostZahtevnostZahtevnostZahtevnostZahtevnost
  • 30 minut 30 min
  •  5
  • Zanimivosti

Sestavine

moka

voda

sol

kvas

sladkor

olivno olje

Nadev:

česen

čebula

pehtran

bazilika

origano..

Postopek

Iz 1 kg moke zamesimo čisto navaden kruh, ki naj bo približno tako mehek, kot testo za potico. Testo pustimo vzhajati, nato ga pregnetemo in ga razdelimo na cca. sedem delov. Oblikujemo hlebčke in potem vsakega posebej razvaljamo.

Testo namažemo z olivnim olje, namažemo z nadevom in zvijemo v štručko. Štručko razrežemo na 3 - 4 cm dolge dele in jih polagamo pokonci v pekač ( tako kot pitulice). Med kruhki pustimo prostor, saj bodo vzhajali.

Ko vzhajajo, jih pečemo na 180 stopinjah približno 30 minut, da so zlato rjave barve. Pečene vzememo iz pekača, jih položimo na mrežico in pokrijemo s prtičkom.

Nadeve pripravimo poljubno. Potresemo surov, sesekljan česen, pehtran iz zmrzovalnika, čebulo prej malo prepražimo, baziliko, origano.. in naj dela vaša domišljija


Opombe

Recept sem našla tu na Kulinariki, vendar je bilo brez nadeva. In sem malo eksperimentirala. Ko je bilo pečeno, smo bili vsi navdušeni, ker nekaj tako dobrega še nismo jedli. Kruhki se lepo ločijo drug od drugega, kot mali grižljaji so, tako da je primerno tudi za zabave. Meni je najboljši nadev s pehtranom. Bom pa vesela vaših novih kombinacij nadevov. Vsak hlebček naj ima svoj nadev..

  • pošljite po emailu

Mnenja o receptu

kozamurnik

Št. objav: 2311

Objavljeno 7.12.2008 ob 5:38

Ker sem delala kruh, sem polovico naredila po tvojem predlogu: ene z namazom iz sira in paprike druge z orehoviim,ene pa sem namazala s pestom.Enostavna a uporabna ideja za praznovanja,piknike,itd.

Za pošiljanje mnenj je potreben vpis ali prijava!

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Dragička
MOJ vrtTrixi
Kaj danes za zajtrkjohana
malo za hecNikita
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti

Pošlji prijatelju
Ocenite recept
Ocene recepta
Zraven tekne
Vinski kotiček
Naročeni ste na nova mnenja
Ko bo nekdo napisal novo mnenje k temu receptu, boste o tem dobili e-mail obvestilo (le enkrat, dokler ne odprete spet tega recepta). Na naročanje se lahko odjavite na samem receptu ali pa iz beležke.