Luka,
sama sem sicer ped leti že poskusila delat zavitek iz kupljenega testa, vendar primerjave z doma narejenim ni.
Zato posredujem recept.
Potrebujemo:
250 g moke (namenske za vlečeno testo)
jajce
175 ml mlačne vode
1/2 žličke limoninega soka
125 g raztopljenega masla
Vse razen masla premešamo (najbolje z multipraktikom - sicer pa z ročnim mešalnikom). Pustimo 30 min v posodi, da počiva.
Pripravimo delovno površino - bombažno krpo narahlo posujemo z moko (jaz testo vedno vlečem na mizi) in razpustimo maslo.
Potem testo damo na pripravljeno krpo in ga malo razvaljamo. Pokrijemo v vlažno krpo in pustimo še 20 min. Vmes pripravimo nadev - najbolj klasičen so naribana jabolka z cimetom ter rozine (odličen je tudi češnjev).
Nato začnemo testo vleči - pomagamo si z rokami in pazimo, da ga ne raztrgamo (če smo testo temeljito ugnetli, se to ne bo zgodilo - če pa se, ni nobene katastrofe).
Na testo nato pokapamo raztopljeno maslo (dve žlici ga prihranimo), namaženo z jabolki, potresemo z rozinami. S pomočjo krpe testo zvijemo (robove na vsaki strani zavihamo navznoter).
Na pekač, obložen z peki paprijem, preložimo (v obliki podkve) zavitek in ga premažemo z preostalim maslom.
Pečemo pri 200 stop. C.
Naj napišem še, da meni zavitek vedno uspe in je tudi z klasičnim, jabolčnim nadevom zelo dober.
Lep pozdrav,
Marjetka