Krvavice

alexis  

član od: 30.5.2006

sporočila: 884

tema odprta - 30. nov 2006 12:06 | ogledi: 54.089 | odgovori: 66

Ker se nezadržno bliža zimski čas in s tem čas kolin imam vprašanje za vse strokovnjake s tega področja. Zanima me, zakaj krvavice med pečenjem počijo? Ali pozna kdo kakšno finto, da se to ne zgodi?

Hvala za odgovore.

Lp iz oblačnega Novega mesta

alexis

lisicka  

član od: 22.12.2004

sporočila: 650

30. nov 2006 12:15

Pred peko vsako krvavico nekajkrat pikni z zobotrebcem in krvavica bo ostala v "srajčki". LP, zvitorepka

alexis  

član od: 30.5.2006

sporočila: 884

30. nov 2006 12:20

A, to je vse? Jaz sem pa že mislila, da bom deležna bolj zakompliciranih nasvetov. alexis

živica  

član od: 28.11.2002

sporočila: 307

30. nov 2006 12:21

Tole z zobotrebcem je res + krvavice pred pečenjem prelij z vročim oljem. Živi

alexis  

član od: 30.5.2006

sporočila: 884

30. nov 2006 12:23

Kako pa tole vroče olje deluje? A malo "zakrkne" krvavico, da ostane potem bolj sočna? Upam, da nisem zdajle kakšnega kozla ustrelila. alexis

Dragička  

član od: 9.12.2003

sporočila: 8686

30. nov 2006 12:25

Mene je moja svakinja naučila, da krvavice potunkam za 1-2 minutki v kipočo vodo, potem jih dam na namaščen pekač, nekajkrat prepikam in v pečico. Na polovici pečenja krvavice obrnem. Pozdravček!

matjaž  

član od: 13.1.2002

sporočila: 1059

30. nov 2006 22:14

Točno tako, Dragička, za dve minutki v krop. Toda tudi to ne bo pomagalo, če bo pečica naravnana na temperaturo, kot bi pekli pizzo. Do polovice jih je potrebno peči na zmerni temperaturi in vsake toliko časa preliti zmaščobo iz pekača. Ko pa jih obrnete, previdno, saj se spodnji del čteve, ki je bil v pekaču, kaj hitro raztrga. ko so enkrat obrnjene, pa po približno 10 minutah dvignete temperaturo, da se čreve lepo hrustljavo zapečejo. Stvar okusa. Matjaž

alexis  

član od: 30.5.2006

sporočila: 884

30. nov 2006 22:23

Hvala vsem. Včasih, ko so pri moji stari mami imeli koline ni bilo nikoli počenih krvavic, zdaj pa ko so večkrat v pečici kupljene se tudi to večkrat zgodi. alexis

Trzinka  

član od: 28.1.2004

sporočila: 33

30. nov 2006 23:48

Jaz jim pred peko odstranim "špilo" in nikoli več mi ne počijo. lp, Trzinka Trzinka

rdkapica  

član od: 31.7.2006

sporočila: 1564

1. dec 2006 9:02

Kje v Ljubljani se dobi dobre krvavice (surove)?

Loni  

član od: 12.12.2001

sporočila: 7859

1. dec 2006 9:17

Pri nas da mami peči krvavice kar zamrznjene, pa tudi, ko so sveže, jih nič ne špika, preliva..., ne počijo. Loni Makaroni

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.


Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Trixi
malo za hecmišzmoke
Kaj danes za zajtrkMajda Marianne
MOJ vrtmalaga
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti