Up.ime:
Geslo:
Pomoč pri prijavi
Kulinarična Slovenija

Kulinarični forumi/Recepti/Nasveti

polnjene paprike

Avtor: anja  
Član od: 2.9.2001
poslanih sporočil:1409

Tema odprta - 5. jul 2006 10:16
Število ogledov: 3577, odgovorov: 7

Ponavadi jih polnim z mesom in rižem, ter zraven naredim paradižnikovo omako-klasične filane paprike.

Včeraj pa sem v reviji DOber tek videla zanimivo varianto ko v paprike nadevaš nariban krompir pomešan s Fant-om za polnjene paprike in petršiljem, nadevane paprike naložiš v pekač in spečeš. Jaz bi tudi tu zraven naredila paradižnikovo omako.

Ali je katera že probala kakšen drugačen nadev v paprikah, sem slišala tudi za riž in tuno...

 

ANJA

Avtor: zima  

Član od: 16.1.2004
poslanih sporočil:574
Odgovor z dne - 5. jul 2006 10:24

Tale zadeva z naribanim krompirjem se mi zdi zelo zanimiva, le namesto Fanta bi dala kaj drugega. A katera ve, s čim bi ta pripravek zamenjala? Jaz imam kar nekaj receptov za polnjene paprike na drug način. Bom pobrskala po svojih "bukvah" in ti sporočim.

 

ZIMA

Avtor: sissi  

Član od: 30.7.2004
poslanih sporočil:168
Odgovor z dne - 5. jul 2006 10:25

Jaz sem namesto riža enkrat dodala ajdo, pa pri dragem ni šlo v promet. Drugače pa - seveda - lahko si zmišljuješ po mili volji. Večkrat sem jih jedla napolnjene z zelenjavo (korenček, koruza, grah) in rižem, tako da lahko kombiniraš po mili voljo. Samo ne s preveč take zelenjave, ki se zelo "skrči", ker je potem vse skupaj videti "uvelo".

 

sissi

Avtor: AK  

Član od: 5.1.2006
poslanih sporočil:110
Odgovor z dne - 5. jul 2006 10:30

Nikoli še nisem delala filane paprike. Ali ima kdo kakšen dober recept.

 

AK

Avtor: mamamia  

Član od: 9.11.2004
poslanih sporočil:13546
Odgovor z dne - 5. jul 2006 10:36

Zima, namesto fanta daš začimbe po lastnem okusu in nekaj krušnih drobtin, pa je. Zrezana čebula, stisnjen česen, sesekljan zelen peteršilj, malo majarona, mleta rdeča paprika, pa še kaj po lastnem navdihu zraven.

Jaz sem včasih te pripravke kar precej uporabljala, ampak ker se moram zdaj izogibati vsem umetnim dodatkom jedem, delam pač po svoje. Na vrečki sicer preberem, kakšne sestavine oziroma začimbe so v teh fantih in podobnih pripravkih, potem pa uporabim sveže sestavine in to je to. No ja, kakšna vrečka je vedno na zalogi, za prvo silo, ampak uporabljam jih veliko manj kot včasih.

 

Papriko lahko polniš tudi z mešanico kus-kusa in zelenjave.

 

Mamamia

 

mamamia

Avtor: xsara  

Član od: 28.7.2004
poslanih sporočil:166
Odgovor z dne - 5. jul 2006 10:40

Polnila sem jih z zelenjavo in sojinimi kosmiči omaka paradižnikova ter pečene v pečic-ok, polnjene z tuno in rižem in pečene-zanič ker ko papriko odpreš zelo smrdi po ribi, polnjene z krompirjem in kislo smetano- ok, pa itak z mesom in rižem

Avtor: fresh  

Član od: 4.5.2006
poslanih sporočil:1856
Odgovor z dne - 5. jul 2006 11:08

lahko se polnijo (polovice paprik) tudi z mesanico kuhanega riza, rozin, mletih mandeljev, zelisc in na drobne koscke narezanih paradiznikov, le da se potem samo pecejo v pecici. brez omake.

pri vseh zadevah z mletim mesom pa se zelo dobro obnese (namesto riza) na pol kuhana prosena kasa. polnis pa jih lahko tudi s kuskusom kot je predlagala mamamia (doktor znanosti na podrocju kuhinje) in so zelo dobre, le da so taksne meni boljse brez omake, namesto navadnih rumenih pa se bolje obnesejo rdece paprike.

 

dober tek!

 

fresh

Avtor: ežoj  

Član od: 24.2.2006
poslanih sporočil:6290
Odgovor z dne - 5. jul 2006 18:58

AK je napisal/a:
Nikoli še nisem delala filane paprike. Ali ima kdo kakšen dober recept.

 

AK

AK,

če prebereš kaj so drugi napisali, ne rabiš recepta, vzameš paprike in jih nafilaš. Če fil ni mleto meso z rižo ( ajdo, proso ) pol ne nobenemu ponujat, sama probaj.

lp

 

ežoj

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Napišite mnenje

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.