Up.ime:
Geslo:
Pomoč pri prijavi
Kulinarična Slovenija

Kulinarični forumi/Recepti/Nasveti

Kako pripravljate hren?

Avtor: moja  
Član od: 18.9.2004
poslanih sporočil:163

Tema odprta - 6. apr 2006 9:03
Število ogledov: 5644, odgovorov: 14

Zanima me, kako pripravljate hren; ga samo naribate, z jabolkom, s kislo smetano? Kako se ga da še drugače pripraviti?

 

Hvala za odgovore, nasvete,...

 

Lp

 

moja

Avtor: mamazeljka  

Član od: 29.3.2006
poslanih sporočil:383
Odgovor z dne - 6. apr 2006 9:11

Hren lahko pripraviš tudi s posneto skuto.

 

1 korenina hrena

3 žlice posnete skute

ščepec soli

malo sladkorja za polnejši in boljši okus

 

mamazeljka

 

Sporočilo je spremenil(a) mamazeljka dne 06. apr 2006 09:19:45

Avtor: Dragička  

Član od: 9.12.2003
poslanih sporočil:5303
Odgovor z dne - 6. apr 2006 9:23

Če kupim koren hrena, prvo ga olupim in potem naribam na zelo tenek ribež. Dodam nekaj kapljic kisa ali pa limone, zato, da ne potemni.

Hrenu dodam naribano jabolko ter premešam;

drugič hrenu dodam 1-2 žlici kisle smetane;

ali pa naredim hrenovo omako... odvisno zraven česa se je. Če so samo jajca in šunka, potem je bolj ta varianta, če je pa zraven še kakšen mesek, potem naredim hrenovo omako.

 

Velikokrat pa kupim kar hren v steklenički.

 

Pozdravček!

Avtor: Lingua  

Član od: 28.10.2003
poslanih sporočil:153
Odgovor z dne - 6. apr 2006 9:32

Pri nas pa tako - naribam na zelo drobno - malo pustim, da izgubi na moči, potem pa sol, olje, kis, voda, narezana jajca - premešati - mi imamo radi bolj redko - odvisno od okusa.

 

LP

M

Avtor: mamamia  

Član od: 9.11.2004
poslanih sporočil:13361
Odgovor z dne - 6. apr 2006 10:28

Nariban hren, drobno, drobno sesekljano jajce, bučno olje. Potem hren, naribano jabolko, sladka smetana. Pa samo hren in naribano jabolko ali samo hren in stepena sladka smetana.

Meni je najboljši ta z bučnim oljem. Mamamia

 

mamamia

Avtor: jesen  

Član od: 5.10.2004
poslanih sporočil:337
Odgovor z dne - 6. apr 2006 10:37

Hren naribam,malo pustim,da ni preveč močan potem pa zalijem z juho ne prevročo nato malo posolim,dodam kis in olje.Tak nam je najbolj všeč potem pa močimo vanj koščke mesa.

 

Zdaj ga pa večkrat tudi kupim odličen je od naturete in mercatorja.

 

jesen

Avtor: goranka  

Član od: 26.9.2005
poslanih sporočil:86
Odgovor z dne - 6. apr 2006 11:56

Hren naribam,obvezno to delam zunaj,da manj jokam.Naribam eno kuhano jajce,ob Veliki noči jih je zadosti,malo posolim nato pa dodam eno kislo smetano.

 

gogi

Avtor: KatkaD  

Član od: 15.8.2003
poslanih sporočil:136
Odgovor z dne - 6. apr 2006 12:07

drobno nariban hren

drobno sesekljano trdo kuhano jajce (ali pa dve, če želiš gostejše)

1 kisla smetana

1 jogurt

sol po okusu

 

Premešaj in uživaj ob polni žlici.

Lp, K.

 

P.S.

Da prišparaš kakšno kalorijo, lahko smetano in jogurt uporabiš v razmerju 1:2, pa je še vedno okusno.

Avtor: Encijan  

Član od: 11.5.2004
poslanih sporočil:399
Odgovor z dne - 6. apr 2006 12:28

Morda komu pride prav lanska tema o hrenu, tudi moja varianta je zraven.

 

http://www.kulinarika.net/forum/topic.asp?TOPIC_ID=3744&besede=hren

 

Encijan

 

Avtor: rimljanka  

Član od: 14.2.2005
poslanih sporočil:15169
Odgovor z dne - 6. apr 2006 18:48

Na eno žlico drobno naribanega hrena (lahko je iz kozarčka, jaz uporabim Maestro, se mi zdi najboljši) dodaš drobno sesekljano trdo kuhano jajce, eno drobno naribano, seveda olupljeno, kiselkasto jabolko (pohitiš, če je sorta taka, da rada porjavi), dve žlici kisle smetane (meni je ljubši Mileram), čisto malo sladkorja (po okusu), ščepec soli. Dobro zmešaš in to je vse. Ohlajeno je super. Pokrito zdrži v hladilniku nekaj dni.

 

Obnese se tudi, če količine sestavin priredimo po okusu. Dober tek.

 

Zgornji tekst sem napisala, najbrž prvega na kulinariki sploh, na dan, ko sem se prijavila. Še vedno stojim za njim. In vmes sem ga že nekajkrat pripravila. Sem pa recept dobila od sestre, ona pa tudi od nekoga.

 

rimljanka

Avtor: DUŠANKA  Naročnik Plus paketa

Član od: 12.7.2005
poslanih sporočil:1982
Odgovor z dne - 6. apr 2006 19:14

Jaz ga pripravljam takole:

 

www.kulinarika.net/baze/recept.asp?ID=5406

 

Dušanka

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Napišite mnenje

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.