Miške z jogurtom

jelcy  

član od: 7.2.2006

sporočila: 209

tema odprta - 21. feb 2006 11:48 | ogledi: 8.116 | odgovori: 15

Jaz pa ob pustnem času na hitro naredim miške z jogurtom.3 cela jajca zmiksam z 2 žlicama sladkorja,dodam 1 navadni jogurt,25dkg moke/najbolje Farina/1 pecilni prašek,po okusu rum in malo rozin.Z žlico ocvrem na srednje vročem olju.

jelcy

Lady_L  

član od: 26.8.2003

sporočila: 1260

21. feb 2006 13:15

I ja ih radim po istom receptu! Lidija...

jardin  

član od: 29.1.2004

sporočila: 11

21. feb 2006 13:57

Jaz pogrevam le golaž, segedin in še nekatere jedi "na žlico". Priporočam vam, da preberete knjigo od dr. Walker: Zdrava prehrana (ali nekaj takega). Naredil je raziskavo na podganah: 1 skupino je hranil le s pravkar pripravljeno - sveže skuhano hrano, drugo pogreto po nekaj časa stanja in 3. pogreto po daljšem času. 3. skupina je najprej zbolela, kasneje pa še druga. Tako da, mogoče bi bilo dobro razmislit, ali je vredno pogrevat hrano. Da ne govorimo o že pripravljeni hrani, ki jo prodajajo in instant varjantah. Kajti ves ta "rak", ki ga ima sedaj že vsaka ...ne vem kolika... oseba, ampik cifra se zaskrbljujoče veča, verjetno ni naključje (pa ne da je prehrana edini ali glavni razlog, saj nočem biti preveč pametna). Se pa verjetno strinjate, da je pa le zdravje tista osnova, brez katere pač ne gre in je tudi največ vredno. Morda tudi vredno paziti, kaj vse zbašemo vase in koliko časa smo pripravljeni nameniti kuhanju. Se opravičujem, če je tole videti malce pesimistično... ni namenjeno zbijat moralo, le dobro vam hočem. Jaz rada kuham, zdravje mi ogromno pomeni in ni mi žal, da pač preživim malce več časa v kuhinji kot nekateri drugi. Pa lep pozdrav, Tina Tina Jurčak

anja  

član od: 2.9.2001

sporočila: 1431

21. feb 2006 14:20

Da ni tole malo narobe tema... ANJA

Simona84  

član od: 27.10.2005

sporočila: 3036

21. feb 2006 14:50

Se je tudi meni tako zdelo Važen je namen- saj vemo, kam spada, a ne punce? Lep dan vam želim

jade  

član od: 11.11.2004

sporočila: 6303

21. feb 2006 15:38

Veš da Rožanec . jade

*Etka  

član od: 19.2.2004

sporočila: 744

21. feb 2006 17:30

koliko mišk pa pride iz te mase? Marjetica

jelcy  

član od: 7.2.2006

sporočila: 209

21. feb 2006 23:22

Z miškami nisem mislila nič slabega,se opravičujem ča sem bila drugačnih misli,sem pač bolj nova na forumu pa se še malo lovim.Drugače pa se trudim,da zdravo kuham,cvrtja je pri nas bolj malo,ker sem bila operirana pa se maščob zelo izogibam.Sploh pa nikoli ne pripravljam instant hrane.V vednost puncam pa še tole,kam spadam?če mene vprašate sem med tistimi,ki se pri kuhanju zelo potrudijo in rada vedno kaj novega skuham ,še raje pa spečem.Hvala za pogum in lep pozdrav. jelcy

Atina  

član od: 29.11.2004

sporočila: 3792

21. feb 2006 23:45

Saj ni bilo nič hudega mišljeno, sem prepričana! To "saj vemo, kam spada" je letelo ne nate ampak na post o pogrevanju jedi, ki je zašel sem, k tvoji temi za miške. Atina

jelcy  

član od: 7.2.2006

sporočila: 209

21. feb 2006 23:53

Hvala Atina za tvoje sporočilo.Sem že mislila,da se iz mene delajo norca.Še enkrat hvala . jelcy

Veri  

član od: 21.10.2004

sporočila: 4272

22. feb 2006 0:44

a so dobre tudi naslednji dan? PS seveda ni bilo mišljeno tebi, recepti dobrodošli! Veri

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.


Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?johana
malo za hecmišzmoke
Kaj danes za zajtrkMajda Marianne
MOJ vrtmalaga
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti