Sladki štruklji

biba  

član od: 26.10.2004

sporočila: 542

tema odprta - 10. jan 2005 17:34 | ogledi: 6.118 | odgovori: 4

Lepo pozdravljene! Zanima me ali morda katera od vas doma dela ali je kdaj delala sladke štruklje. Posebej me zanima za kokosove. Nekdo mi je nekoč omenil, a si nisem zapisala...

Iz katerega testa, se pečejo, kuhajo,..???

biba

JOKL  

član od: 27.4.2003

sporočila: 108

10. jan 2005 19:04

Priporočam, da si ogledaš knjigo "Štruklji za vse okuse" od J. Štruklja (resno). Not imaš štruklje filane z vsem kar si izmisliš! Verjetno so narejeni iz običajnega vlečenega testa za kuhanje (za kuhane manj maščobe kot za pečene) JOKL

juhica101  

član od: 28.10.2003

sporočila: 814

10. jan 2005 22:11

Ma ja, nisem videla prej, da je tema že odprta... Biba, če te knjige nimaš, mi povej približno kakšen nadev želiš, pa ti ga bom prepisala (mam knjigo od Štruklja), če me kdo zarad avtorskih ne bo preganjal. lp juhica

Dragička  

član od: 9.12.2003

sporočila: 8688

11. jan 2005 9:55

Verjetno misliš sladke sirove štruklje. Postopek je popolnoma isti, kot za slane... se pravi: razvlečeno testo; nadev: skuta, 2-3 žlice sladkorja, vanili sladkor, naribana limonina skorjica, 2 jajca, 2-3 žlici kisle smetane. To dobro premešaš, namažeš po razvlečenem testu (ne po celem, samo 15 - 20 cm po zgornjem robu). Lahko posuješ s kokosovo moko in zaviješ. Lahko jih narežeš na 7 - 8 cm dolžino (kar s krožnikom), posložiš v namaščen pekač in v pečico za 35 - 40 minut. ...Pa dober tek! Pozdravček!

biba  

član od: 26.10.2004

sporočila: 542

12. jan 2005 15:39

Ojla!! Predvsem me zanimajo štruklji, ki imajo orehovo, makovo in kokosovo filo. Baje jih nekateri delajo.. juhica101, prosim če pogledaš za te hvala biba

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.


Forumi (vroče teme)

malo za hecsijasaja
Kaj jutri za kosilo?johana
Kaj danes za zajtrkMajda Marianne
MOJ vrtmalaga
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti