Up.ime:
Geslo:
Pomoč pri prijavi
Kulinarična Slovenija

Kulinarični forumi/Recepti/Nasveti

Vlaganje feferonov

Avtor: ajta  
Član od: 4.4.2004
poslanih sporočil:91

Tema odprta - 16. sep 2004 15:13
Število ogledov: 8896, odgovorov: 5
A mi lahko kdo posreduje čimhitreje recept za vlaganje feferonov? Hvala vnaprej. Ajta

Avtor: santina  

Član od: 30.7.2003
poslanih sporočil:222
Odgovor z dne - 16. sep 2004 15:22
Zelo enostaven in preizkušeno dober recept: - 1 l kisa za vlaganje - 3 l vode - 4 žlice soli - 4 žlice vode Kuhaš v vreli mešanici, da spremenijo barvo

Avtor: ajta  

Član od: 4.4.2004
poslanih sporočil:91
Odgovor z dne - 16. sep 2004 15:28
KAKO to misliš? A kuham jih v tem in potem kar v kozarce? Kako dolgo jih kuham? A 4 žlice sladkorja si mialila? tanja žavcer

Avtor: Fani  

Član od: 18.7.2002
poslanih sporočil:371
Odgovor z dne - 17. sep 2004 16:44
Verjela ali ne, moja mama je rekla, da se je naveličala kuhanja kisa in je začela feferone z vrta, kakor dozorevajo, vtikati kar v mrzlo kisovo mešanico. Ko je kozarec poln, enostavno zapre. Resnično so ostali, lepo trdi in hrustljavi kot z vrta. Ne bi verjela, če ne bi videla... Žal ne vem, kako močan kis naredi, verjetno tako, kot je bila navajena vsa leta, tj. 1:2. Pozdrav, Fani

Avtor: Reca  

Član od: 1.3.2004
poslanih sporočil:3814
Odgovor z dne - 17. sep 2004 17:01
Jaz sem naredila takole<: Dala sem jih v kozarec, dodala sladkor, sol, poper, lovor, kis in zalila z vodo. Kozarec sem zaprla in ga postavila v posodo z vodo. Ko je voda zavrela sem pustila še 2-3 minute, ga obrnila narobe in pokrila da se je počasi ohladil. Tako sem delala tudi z blitvinimi stebli. Vse je super. lp Vesna Vesna Milek Recko

Avtor: santina  

Član od: 30.7.2003
poslanih sporočil:222
Odgovor z dne - 19. sep 2004 16:00
Da, daš jih v relo mešanico, da spremenijo barvo (5 min), nato jih zložiš v kozarce in zaliješ z mešanico, zapreš in to je to.

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Napišite mnenje

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.