Visoke pete

kozamurnik

sporočila: 2311

tema odprta - 23. maj 2015 17:03 | ogledi: 14.586 | odgovori: 51

Za rd sem od hčere dobila prelepe sandale. Problem je v tem, da je peta groooozno visoka.

Nisem pristaš vrtoglavih pet, tja do 8 cm, več ne gre.

Ob  prvem poskusu z novo pridobitvijo sem dokaj  uspešno preštorkljala hodnik,  bolje kot tele revice,  ampak  daleč od  sprejemljivega. Mislim, da jih bova kar lepo vrnili.

https://www.youtube-nocookie.com/embed/m7kOl0RE1n

 

Ker nisem še zasledila teme o  visokah petah, me zanima  kako ste kaj na tem podroćju.

Jih nosite, bolje, jih  znate nositi, so vam všeč,  se vam zdijo pretirane, nezdrave, skratka vaša menja prosim.

 

murnik

the tina  

član od: 5.10.2013

sporočila: 302

23. maj 2015 17:13

Imam 172 cm in obsesijo s hojo povsod kamor grem, tako da zame to ni. :)

 

Si pa izredno želim, da bi začeli "čevlje za na lepše" izdelovati tudi za tiste, ki radi v njih prehodimo 5 km na dan.

the tina

Viva Meier  

član od: 20.12.2009

sporočila: 673

23. maj 2015 17:36

Nosim občasno, glede centimetrov sva nekje tam-tam, do kakšnih 8, več mi je skoraj preveč. Glede nošenja nisem pri vrhu, ampak vsekakor v njih hodim lepo. Ker nisem šla z njimi prej iz hiše, dokler nisem premerila vseh stopnic in hodnikov po dolgem in počez, posesala celo hišo, skuhala par obrokov, vmes izvedla par počepov in hkrati še smrtno resno vprašala za mnenje o vizuelem vtisu še cca. 5 ljudi. S tem, da sem trening začela pri nekje 13ih letih, ko mi je prvi par vsilil ljubi ati. Čeprav sem bila mozoljava frkljica takrat, v zvonastih kavbojkah in porisanih majčkah, mi je petke kupil s posvetilom "da boš imela magari za doma, po hiši, za vajo". So se zgodnji začetki obrestovali, saj so se vsi izhodi v petkah, od najbolj osnovnih, do najbolj svečanih, končali s komplimenti. 

Se mi pa zdi, da ni neke znanosti glede nošenja, prava številka, da zadeva ne tišči in se ne sezuva (kar ni nujno enostavno za najti) pa kilometrina in vaja, vaja, vaja.

Pa iskreni opazovalci, ki povedo v obraz, da ti nekaj ne pristoji/ne gre, pa čeprav ste iste krvi. Ne tiste pocukrane mame, sestre, botre itd., ki v duhu matere Tereze čivkajo in pohvalijo čisto vsako neumnost, ki jo človek da nase. So redki tisti ta prvi, ampak strašansko dragoceni. 

Viva Meier

pultica  

član od: 10.4.2012

sporočila: 57

23. maj 2015 18:12

ja, rada obujem petke, čeprav z višino ne pretiravam, ker sem mnenja, da so lahko še tako lep model, če je peta v nebo, vse pokvari....

imam pa problem, da je ogromno petk danes navaden "klump" in so težko nosljive, če me razumete....Ker v pravih, mehkih, stabilnih petkah ni problem plesat vso noč, dalj časa hodit, tudi stečt, če je treba..Ni kvalitete, če pa ima katera kaj sprobano, bi bila vesela namiga, saj se kmalu bliža poroka, na katero grem....Hvala in lahke noge vam želim!

pultica

Riddle  

član od: 15.1.2009

sporočila: 418

23. maj 2015 18:29

Meni bi petke prišle hudo prav že za v trgovino, ker ne dosežem višjih polic  Vendar se soočam z drugo težavo - ne najdem dovolj male številke štiklov, če pa že, je pa peta višja od 10 cm. Efekt v takih petah? Od višine se zvrtiiiii... Se pa elegantno oblekico fino skombinira tudi z balerinkami primernega izgleda. 

Zdaj se bo verjetno vsulo od "modno osveščenih", a nima smisla, da se spotikam in majem, kot bi bila pijana, pa čeprav seksi v petah, pri katerih bi potrebovala nezgodno zavarovanje. 

Se mi pa toži po "gležnarcah", ki sem jih za drobiž kupila 15 let nazaj. Imele so debelo, 7 cm visoko peto in v njih sem prav zares lahko tudi zašprintala, vozila avto in hodila cel dan. So pa odpovedale pokoro, popokale in romale v smeti  Takšnih ne najdem več. 

Lp od R.

Cila  

član od: 5.10.2006

sporočila: 3768

23. maj 2015 18:56

Ko  bi znala najti link do včerajšnje oddaje Science of stupid na Discovery kanalu, bi ga prilepila tule. Ravno hojo v visokih petkah so prikazovali in komentirali. Neverjetno, kako so se spotikale celo vsega hudega vajene manekenke.

Cila

Riddle  

član od: 15.1.2009

sporočila: 418

23. maj 2015 19:11

Cila, podoben posnetek je kozamurnik nalinkala zgoraj v otvoritvenem spročilu. Sem se zjokala od smeha. 

Lp od R.

marjja  

član od: 6.9.2011

sporočila: 2510

23. maj 2015 20:11

Sorazmerno z dvigom števila mojih let se je nižala višina petk. Zdaj smo sklenili kompromis pri 6-7 cm, z rezervnimi balerinkami v bližini. Ljubim pa polno peto in malce platforme, ki mi daje malce več stabilnosti ter kak cm več.

Več kot 10 cm pa itak nisem nikoli nosila, so mi bile zmeraj ljubše adidaske, pancerji, kol. čevlji itd. Prisegam na usnjeno udobje.

Glede "modne osveščenosti" - pri nas na vasi je itak drugačna moda kot pa v prestolnici, pa se ne sekiramo kaj prida. Tudi cene so hvalabogu nižje.

marjja

mamamia  

član od: 9.11.2004

sporočila: 15821

23. maj 2015 20:50

Odvisno od stila oblačenja.  Nima smisla silit se z visokimi petami, če se ne oblačiš temu primerno, čeprav so visoke pete bolj seksi kot balerinke.

Moj izbor so čevlji s štiri do največ osem cm petami, najbolj pomembno je seveda, kakšno je  kopito. NAdvse ljubim udobje glede nog in temu primerno izbiram. 

 

Hči je živo nasprotje. Pri 174 cm višine obožuje visoke pete, od nekdaj, najvišje doslej je imela 11cm. Ne za vsak dan, ampak za večerne izhode. Zna lepo hodit z visokimi petamai in sploh ji dobro pristojijo na nogo. Če jaz obujem kak njen tak čevelj, padem naprej  na nos. Se držim torej tistega, kar obvlada - da znam hodit v primerno visokih petah in da me noge ne bolijo.

 

Če se Vanja ZDA oglasi, bo vedela, o čem govorim, imamo prav anegdotično izkušnjo z izbiro čevljev z različno visokimi petami, kajne, VAnja? 

mamamia

bela120  

član od: 28.2.2013

sporočila: 103

24. maj 2015 12:46

Obujem vse ampak visoke petke to pa ne zame je čevelj z visoko peto le kot okras.

Že tako imam menda moški način hoje no ja pri hitrosti me pa težko kdo ulovi.Niti nimam potrebe po učenju hoje v petkah po mestu pač hodim v supergah,če sem v krilu obujem balerike ,pogosto japonke ali nizke sandale.Da ne govorim o tem ,da so zame daleč najbolj udobna obutev delavski čevlji z zaščitno kapico revčki so čisto uničeni in zguljeni in bo treba počasi naročiti nove.



bela120

Sporočilo je spremenil(a) bela120 dne 24. 2015 12:51

Vendelina jr.  

član od: 17.5.2006

sporočila: 9217

24. maj 2015 20:37

Ne vem sicer, koliko bo moje mneje o visokih petah pomagalo tvoji kvaliteti hoje.....ampak, whatever. Tudi opozarjam, da tole pisanje ni primerno za branje občutljivim dušicam. Oziroma, naj slednje počnejo v spremstvu dejansko odrasle osebe. Matrk, kaj sem žleth....

Visoke pete so super. Dajo dekletu tisti dodaten edge, ki ga rabi. Če katera misli, da ga ne potrebuje ali pa da ni primerno, da ga ima, naj odkoraka na kavč k teprapevtu, kjer se bosta v dolgih urah pogovajala o tem, kdo jo je v življenju tako zafrustriral, da misli, da je zanjo okej, če je siva miška.

Je pa res, da je treba znati hoditi, če hočeš hoditi v visokih petah. Namreč, ni tega, da katera "ne zna hoditi v visokih petah". Materialna resnica je, da ne zna hoditi. Tisto, kar misli, da je hoja, je bodisi racanju podobno gibanje ali pa gibanje, ki malce spominja na korak pri hoji na smučeh (oddrsavanja ali pa drža z rameni naprej). Takisto ni hoja po ravnem tista hoja, ki jo imamo, ko gremo v kak hrib ali kako drugače športamo - tam je smiselno, da so ramena naprej. Pri hoji je pa tako, da je treba imeti poravnava ramenski in medenični obroč - kar bolj poenostavljeno pomeni, držite se, no, vzravnano.  Namreč, če se s sključeno držo hodi v balerinakh, to deluje krevljastvo, če se pa pete dvigujejo, deluje pa samo še bolj krampasto in daleč od cilja, ki se zasleduje.

Skratka, ko se dekle nauči hoditi, bo znalo hoditi tudi v visokih petah.

Glede višine pet: tu je na delu Pitagora. Če imate stopalce 37 in manj, je precej težko dlje časa preživeti v petah, ki imajo višino več kot 8 centi. Če imate stopalce med 38 in 41 se pa da lepo živeti na višini 10 centi,  za višje morate pa imeti dober razlog. In ustrezno orožno dovoljenje.

Tudi je tako, da je nesmiselno, da bi punce, ki so manjše  (je treba malo celoten proporc pogledati) od 165 nosile zelo visoke pete - za njih je 8 centi čisto zadosti - Višje punce pa kar pogumno v višje višinini. Na višini je, če nič drugega, malo manj idiotov.

 

Tiste diskusije o tem, kako pete uničujejo noge in kako ortopedi to odsvetujejo - te diskusije me pa obupno dolgočasijo. Zlasti, ko jih odprejo kakšne osebe, ki imajo vseživljenjsko krevljaste noge in so jih pridelale v nizkih petah. Prav tako me nepopisno dogločasijo opozorila o zdravosti pet, ko se tega loti kdo, ki..khm khm, ima vseživljenjske boje s tehtnico, ker slednja ne kaže ta prave številke.  Hočem reči, diskusije o tem, da so "pete nezdrave" me spominjajo na tisto o basen o kislem grozdju.

 

 

 

Vendelina jr.

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.


Forumi (vroče teme)

MOJ vrtrdkapica
Kaj jutri za kosilo?johana
Kaj danes za zajtrkjohana
malo za hecNikita
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti