Lchf dieta

karmenka  

član od: 17.7.2007

sporočila: 69

tema odprta - 1. feb 2015 18:08 | ogledi: 67.431 | odgovori: 60

Pozdravljeni!

Ima kdo izkušnje s to dieto? Jaz se držim načel tri tedne in rezultati so že vidni (-5kg). Vendar mi zmanjkuje idej za recepte. Ima kdo kaj izvirnega in primernega za ta letni čas?

LP

karmenka

anja  

član od: 2.9.2001

sporočila: 1431

1. feb 2015 18:56

Kakšna dieta pa je to?

ANJA

Vendelina jr.  

član od: 17.5.2006

sporočila: 9217

1. feb 2015 19:55

Joj, že spet ena, ki je padla na finto diete, po treh tednih pa "ne ve, kaj bi si pripravila". Draga moja, ravno za take so pa diete - da namesto tega, da razmišljaš o tem, kje si v življenju in kaj želiš doseči, razmišljaš o hrani in vse povezuješ s hrano in kako je hudič, ker ne veš, kaj bi jedla, pa kako je to grozno in " a so kje kakšni recepti"....

 

Takole: recept je samo eden. Vseživljenjski. Jej manj. Če se ga držiš, se glava nikoli ne zaplete v to, kaj da bi jedla in take stvari - ker to preprosto ni glavni fokus življenja.  Skratka, fokusiraj se na svoje življenje in ne no na svoj hladinilnik in krožnik in šporhet.. In manj jej.

Plus, vsak dan - brez izjeme, se - in to vse življenje -  10 minut telovadi. Najbolje zjutraj. Ni treba kampanjskih rekreacijskih in ne vem kakšnih štosov - 10 minut zjutraj - tudi z vročino in temi stvarmi (samo takrat se prilagodi vadba) in se telo tega zelo lepo navadi, pa še lepše postane.

Vendelina jr.

MBrando  

član od: 4.8.2011

sporočila: 2308

2. feb 2015 7:16

Jaz sem na tem življenskem stilu. Totalno fenomenalno!!

Če imaš kakšno vprašanje (vikam ali tikam?. Se opravičujem,ako je prvo favorizirano) me kar kontaktiraj. Mi pa ta način totalno sede in me je rešil problemov, katere sem imel s prehrano. 
TOP...
Samo šnicl,domačo majonezo in ocFirke na mizo i maži miško!!!

---Kdor išče cilj, bo ostal prazen, ko ga bo dosegel, kdor pa najde pot, bo cilj vedno nosil s seboj. (Dragi Nejček Z.)---

Sporočilo je spremenil(a) MBrando dne 02. 2015 07:17

Loni  

član od: 12.12.2001

sporočila: 7859

2. feb 2015 8:05

Mene pa zanima, ali obstajajo študije, kako ta način prehranjevanja dolgoročno vpliva na organizem. Tam po cca 20 letih uživanja takšne prehrane. Čisto resno.

 

Loni Makaroni

MBrando  

član od: 4.8.2011

sporočila: 2308

2. feb 2015 8:16

To,Loni je dobro vprašanje. Osebno? Se ne obremenjujem več. Preveč sem se, zato pa sem zajadral tja,kamor nobenemu ne privoščim. 
Kaj bo, bomo takrat doživljali, sedaj pa živimo a ne. Če mi ne bi pasalo, ne bi sledil temu načinu. Sam sebi sem bil testni zajček za vse vrste prehranjevanja, a sem se tukaj našel. Tako energija kot počutje sta neverjetni in to je ravno to, k čemur vsi stremimo, ali?

---Kdor išče cilj, bo ostal prazen, ko ga bo dosegel, kdor pa najde pot, bo cilj vedno nosil s seboj. (Dragi Nejček Z.)---

Cila  

član od: 5.10.2006

sporočila: 3768

2. feb 2015 8:55

Takole kampanjsko hitro hujšanje ima lahko tudi povsem nepričakovane in nepredvidljive posledice. Pišem zato, ker iz prve roke vem in poznam kolegico, ki so ji po hitri  izgubi 15 kg teže pričele nagajati ledvice in je morala na operacijo. Zdravniška razlaga po njenih besedah: ko se je stopila maščoba okoli notranjih organov, se je vse skupaj nekam neskladno povesilo in je bilo treba nazaj poštimat.  Navzven že lahko izgleda lepo, kaj se pa dogaja v telesu, o tem se raje ne piše. 

Cila

Loni  

član od: 12.12.2001

sporočila: 7859

2. feb 2015 9:15

MB, jaz sem imela ortoreksijo, še preden je dobila strokovno ime, in ja, sem si uspela uničiti fizično zdravje. Zato se ne ukvarjam več z nobenim odpovedovanjem tej in oni vrsti živil, jem vse po vrsti in ko mi paše, v kombinaciji z miganjem je vsaka hrana ok. Sploh pa zadnje čase opažam nekaj novega, vsako leto sem pozimi ne glede na hrano pridelala kak šlaufek, letos ga ni bilo na obisk, ob tem, da letos prav res ne mine dan, ko ne bi dala vase kaj sladkega oziroma vsak dan jem take jedi, katere okoli 4 leta sploh blizu mojega jedilnika niso prišle. Se hecam, da je to verjetno povezano z okroglo obletnico

Samo vago je treba vreči v smeti, pa je svet takoj lepši. Tehtajo me samo v bolnišnici pred kakim posegom. In upam, da bo letošnje in vsa naslednja minila brez podvigov, ki vključujejo tehtanje .

 

Loni Makaroni

anka  

član od: 7.9.2005

sporočila: 4627

2. feb 2015 9:36

Mah, vse te diete. Današnji tempo življenja nam onemogoča pravilno prehranjevanje, ki je pet obrokov dnevno in vsak obrok drugačen, z drugačno energijsko vrednostjo ter razporejen pravilno glede na beljakovine, vlaknine, ogljikove hidrate, itd.

Jemo lahko precej stvari (npr slaba je ločevalna dieta, ker izločuje jedi, ki so pomembne v vsakdanjem jedilniku), ampak ne v vsakem delu dneva, upoštevajoč količino in čas prehranjevanja. Drži seveda, da jej manj. Jej po malo, če je mogoče, petkrat dnevno in ne se najest zvečer oz ne se najest energijsko polne hrane.

Pomembna je tudi tekočina (1,5 - 2 l vode na dan je priporočeno spiti) in tu mnogi delamo napako, ker pijemo premalo. Za začetek dneva pa prva stvar, ko vstanemo, spiti vsaj 2 dcl vode, predno zaužijemo karkoli drugega, da organizem poženemo v obtok.

Manj vnosa hrane, več tekočine, več gibanja, zvečer manj jest, pa se že počasi pozna. Ampak potem je pa tu še volja ...

anka

MBrando  

član od: 4.8.2011

sporočila: 2308

2. feb 2015 12:46

Jaz zvecer jem kot kralj,pa spim kot dete!

in ugani...

zjutraj sem lacen kot volk. Hell yea.

 

Ortoreksije/anoreksije ne premagas nikoli,saj je vedno del tebe. Nekje tam,v ozadju...

poslusam sebe,uzivam in se pocutim FENOMENALNO z mojim LCHF zivljenskim stilom.

---Kdor išče cilj, bo ostal prazen, ko ga bo dosegel, kdor pa najde pot, bo cilj vedno nosil s seboj. (Dragi Nejček Z.)---

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.


Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?johana
malo za hecmišzmoke
Kaj danes za zajtrkMajda Marianne
MOJ vrtmalaga
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti