Marmelada iz kruhomata

Loni  

član od: 12.12.2001

sporočila: 7859

tema odprta - 8. mar 2004 10:07 | ogledi: 11.472 | odgovori: 22

Sem sicer že enkrat nekaj spraševala, ampak na tistih forumih je bil problem v kruhu. Mene pa zanima, ali je kdo že delal v kruhomatu marmelado Navodila sem dobesedno obrnila okoli, ma navodil zanjo nisem našla. Morda so bila v originalnih nemških, ki pa jih je moja mama že zdavnaj skurila. Saj ne, da bi bila kaka pretirana marmeladožerka, ampak iz firbca pi jo pa le poskusila narediti. In pri vsem sadju, ki ga naberemo na našem vrtu...

Loni

Duska  

član od: 15.10.2002

sporočila: 14

10. mar 2004 12:05

Nisem še delala marmelade, ker imam aparat šele kratek čas, imam pa v navodilih 2 recepta. Duška

Duska  

član od: 15.10.2002

sporočila: 14

10. mar 2004 12:10

Pardon, prehitro sem poslala. 1. recept DŽEM 500 g sadja 250 g želirni sladkor 1 merilna žlica limoninega soka. Opozorilo: Sadju odstrani koščice in nareži na drobne koščke. Ostanke stopljenega sladkorja lahko s stranic posod odstraniš samo z gumijasto lopatico. 1. recept POMARANČNI DŽEM 400 g pomaranče olupljene 100 g limone olupljene 250 g želirni sladkor Opozorilo: Sadje vedno prej olupi in nareži na čim tanjše kolobarčke. No tega s pomarančami bom pa mogoče probala, zdaj ko je pomaranč na pretek. Lep pozdrav Duška

Loni  

član od: 12.12.2001

sporočila: 7859

10. mar 2004 13:30

Duška Superca si . Ko bom imela cajt in bo "na sporedu" slabo vreme, bom sprobala še tole in ti sporočim rezultate. Loni Sporočilo je spremenil(a) Loni dne 10. mar 2004 13:31:43

lonygirl  

član od: 13.12.2002

sporočila: 167

11. mar 2004 9:47

Jaz se bom marmelade lotila danes, če bom v trgovini sploh dobila želirni sladkor. Poskusila bom iz hrušk. Sporočim rezultat. Lp, Polona

lonygirl  

član od: 13.12.2002

sporočila: 167

11. mar 2004 17:12

No, marmelado sem naredila. Naredila sem jo iz jabolk. Dala sem 580 g jabolk in 260 g želirnega sladkorja in žlice limone. Zdajle smo jo poskusili in je krasna, pojedli smo jo že skoraj polovico. Za moj okus je morda malce presladka, ampak ostalim sladkosnedcem v družini je bila blazno všeč. Zato svetujem vsem ki imate kruhomat, da poskusite naredit marmelado, ker je res okusna. Pa še pohvalim se lahko, da jem kruh in marmelado - oba iz kruhomata :). Lp, Polona Sporočilo je spremenil(a) lonygirl dne 11. mar 2004 17:13:10

Loni  

član od: 12.12.2001

sporočila: 7859

15. mar 2004 13:28

Superca, zdaj pa resnično samo še slabo vreme počakam. Loni

L&D  

član od: 21.9.2003

sporočila: 12

16. mar 2004 2:10

Pri nas ne uporabljamo veliko sladkorja v marmeladah, vendar ga lahko dodaš po okusu. Najboljša je bila marmelada iz borovnic, vendar je precej tekoča, ker uporabljam navaden sladkor. Zelo primerna ¨polivka¨ za sladoled, panna cotta itd. Probala sem tudi marelice, slive, mango in vam garantiram, da marmelad ne bom več kuhala na štedilniku. 1.5kg borovnic 200 gr sladkorja (po želji) sok od pol limone malo limonine lupinice Še vrelo napolnim v vroče kozarce in zaprem. LP Lidija Zivkovic

Loni  

član od: 12.12.2001

sporočila: 7859

16. mar 2004 9:00

Lidija! a lahko uporabim zamrznjene borovnice in ostalo jagodičje? Se nam dobesedno valja po skrinji. Ne vem, kaj mi je bilo lani. Na vsakoletnem počitnikovanju na Bovškem sem se dobesedno vrgla v robidnice, maline imamo doma na vrtu, ribez in justo tudi. Borovnic so pa tudi polni naši griči. Loni

pita  

član od: 26.11.2003

sporočila: 9

16. mar 2004 13:21

Pri nas delamo marmelado če lahko dam nasvet kar na plinski pačici za žar peko zunaj na vrtu, prvi nimaš sopare v hiši nič ni umazano okrog štedilnika pa še prijela se ni ter jo ni poterbno toliko mešati. kuha se sama. tina krč

L&D  

član od: 21.9.2003

sporočila: 12

16. mar 2004 14:32

Loni, ne vem kako bo iz zmrznjenih borovnic, pravijo da probat ni greh.Verjetno bo bolj tekoča, lahko pa ponoviš program in se bo dalj časa kuhala. LP Lidija Zivkovic

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.


Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Trixi
malo za hecmišzmoke
Kaj danes za zajtrkMajda Marianne
MOJ vrtmalaga
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti