Up.ime:
Geslo:
Pomoč pri prijavi
Kulinarična Slovenija

Ostali forumi/Potovanja/turizem

Enodnevni izleti po Sloveniji

Avtor: La_Rosa  

Član od: 15.2.2011
poslanih sporočil:79
Odgovor z dne - 11. avg 2013 19:47

Za Bovški konec si definitivno vzemite kakšen dan več, kajti v enem dnevu vas bodo tamkajšnje lepote samo razdražile Predlagam: Most na Soči, Tolminska korita, cerkev v Javorci, kostnica v Kobaridu, muzej v Kobaridu, slap Kozjak, slap Boka, pohodništvo na Kaninu, Trenta, Krnska jezera (spet pohodništvo), Mangartsko sedlo, izvir Soče, Vršič in še in še in še ...

 

Lahko pa na enodnevni izlet prideta tudi k nam, na Postojnski konec. Prav danes sva se spet potepala tukaj okrog in bila prijetno presenečena nad Pivko jamo. No, nad tamkajšnjim kampom, kjer je trenutno kar veliko kampistov, ki uživajo tudi ob bazenu. Od tukaj pa so možnosti za kolesarjenje - Predjamski grad, Postojnska jama ali pa sam ogled Pivke jame. Drugače pa na tem 'našem' bližnjem koncu še npr. grad Snežnik, Mašun (prijeten v teh vročih dneh), park vojaške zgodovine v Pivki (zna biti zanimiv za otroke, sploh ker sta fanta), obisk Škocjanskih jam, ...

La_Rosa

Avtor: limnol  

Član od: 16.11.2001
poslanih sporočil:4625
Odgovor z dne - 11. avg 2013 19:54

La_Rosa je napisal/a:

Za Bovški konec si definitivno vzemite kakšen dan več, kajti v enem dnevu vas bodo tamkajšnje lepote samo razdražile
La_Rosa

 

Rosa,

jaz hodim na bovško že 20 let na dopust vsako leto najmanj za en teden, pa še nisem vsega oblezla. Tako da, ja, za en dan je veliko preveč, pa četudi se samo pelješ skozi.

Smo pa bili nazadnje za 1 dan na Kolovratu (no, ta je že malo bolj dol od bovškega....). Zelo lepo, priporočam. Pa Matajur. Pa Breginjski kot. Pa.... ah, bolje da enham.

Sonja

Avtor: Loni  

Član od: 12.12.2001
poslanih sporočil:7776
Odgovor z dne - 12. avg 2013 10:31

Za park vojaške zgodovine priporočam rezervacijo ogleda podmornice, ker če je na obisku kaka skupina, zlepa ne prideš na vrsto za ogled, včasih pa tudi izvisiš.

Loni Makaroni

Avtor: dkrajnc24  

Član od: 28.3.2012
poslanih sporočil:198
Odgovor z dne - 18. avg 2013 9:51

Menim, da ga zmaguje še vedno kakorkoli obrneš gorenjski konec slovenije. 

 

Greš lepo na bled, se ustaviš na kavici v vila prešeren in imaš prečudovit pogled na celotno jezerno... nič kaj daleč od te vile prešeren lahko lepo vzameš pletno in se zapelješ do otoka, to mislim, da je obvezen obisk če si že na bledu... 

Potem vsekakor zapaše če se zapelješ proti bled - gorje in obišče VINTGARD..več kot prelepa destinacija ob skalah, svežina več kot na vrhuncu. 

 

Ko z bledom malce skončaš se zapelješ še naprej v totalno naravo proti bohinjski bistrici ali drugače, kot slovenci rečejo bohinj in si lahko privoščiš več kot lepo kosilo ob naravi... 

 

Ne hvalim za to gorenjske ker je moja najdražja iz slovenskega bisera iz bleda ampak zato, ker mi je res sproščujoče ob naravi pa če vroče ni preveč.... 

Srečno 

dkrajnc24

Avtor: mišzmoke  

Član od: 28.8.2010
poslanih sporočil:3706
Odgovor z dne - 18. avg 2013 10:45

dkrajnc24 je napisal/a:

.....in si lahko privoščiš več kot lepo kosilo ob naravi...

.... ampak zato, ker mi je res sproščujoče ob naravi pa če vroče ni preveč.... 

dkrajnc24

Poskusi kdaj v naravi, to je šele sproščujoče

lp

mzm

Avtor: rimljanka  

Član od: 14.2.2005
poslanih sporočil:16370
Odgovor z dne - 18. avg 2013 10:53

dkrajnc24 je napisal/a:

Menim, da ga zmaguje še vedno kakorkoli obrneš gorenjski konec slovenije. 

Saj vem, da ima vsak svoj okus in svojo prednostno listo, ampak, očitno si videl le mali košček Slovenije, pa ne bi škodilo, če bi pred tem ogledom vseh ostalih, negorensjkih koškov, še malo pobrskal po kaki slovnici, lahko osnovnošolski, poglavje Velika začetnica za začetek. Kaj ti "nuca" obučudovanje tega slovenskega bisera, če imaš tak odnos do lastnega jezika, kot ga kažeš.

Prvič tudi slišim, da Slovenci rečemo Bohinjski Bistrici Bohinj. Vsaj zase lahko zatrdim, da povsem dobro ličim B.Bistrico od Bohinja.

 

rimljanka

Avtor: limnol  

Član od: 16.11.2001
poslanih sporočil:4625
Odgovor z dne - 18. avg 2013 11:53

dkrajnc,

mislim, da ti še najbolj potrebuješ enodnevne izlete po Sloveniji..... za začetek lahko kar preprosto slediš nasvetom, ki so se pojavili v tej temi, pa boš olajšano spoznal, da boš sicer na Bled že moral hoditi še naprej zaradi tašče, ampak da se resnične lepote Slovenije skrivajo na zate očitno povsem neznanih koncih.

Sonja

Avtor: Ognjič  

Član od: 18.1.2006
poslanih sporočil:4086
Odgovor z dne - 18. avg 2013 12:08

Ah, ve ga pa tud ne morte pohvalit vsaj malo, pa čist je navdušen že ob naravi z najdražjo iz bleda...kakšna evforija bo šele, ko bo bušu v naravo v okolico Bleda, Bohinjske Bistrice...

Ognjič

Avtor: dkrajnc24  

Član od: 28.3.2012
poslanih sporočil:198
Odgovor z dne - 18. avg 2013 19:17

Ammm... kwa ???? 

Tle pa nimam blage veze namreč kaj sem zdaj slabega povedal oziroma kaj sploh vam ni tukaj jasno? 

Pač sem povedal in priporočal, kam se lahko gre na eno dnevni izlet... potem pa mi en razlaga o bušu, drug mi razlaga o tašči, še druga o uporabi lastnega jezike ???? ( enolončnica)

Še mal pa bom po uslugi vas res popoln slovenec...hvala bogu ,da imamo takšne bureke sirove kot mesne, no pa še mal špinačnega je tle! 

Zdaj ne vem, al se je skisalo tukaj meni ali pa mogoče malce vam, no mislim da kr vam! 

 

Drugače pa dragi osnovni kmetje bi znali vedet, od kdaj je občina BOHINJ sploh obstajala???... no poglejte malce vi po osnovnih listinah in itd... ampak obstaja bohinjska bistrca in iz tega je prišlo ime BOHINJ ( to nam naprej butajo novinarji, kakšni loleki po sloveniji itd..)... in da sem sam sebe še enkrat prepričal sem poklical nekoga, ki že živi vrsto let ( ste vi mladičeki) v tem "bohinju", hehe... 

 

Ammm... pa prosim, če smo že pri osnovnih pametih in če ne znam najbolje napisat v sovenskem jeziku, se vrnimo prosim na to temo, ki ne govori o vseh mojih navadih, načel itd.itd.... sploh pa o vaši pameti, kako nekoga preusmerjat z znanjem ali čem podobnem! 

 

Mislim! 

 

 

 

dkrajnc24

Avtor: dkrajnc24  

Član od: 28.3.2012
poslanih sporočil:198
Odgovor z dne - 18. avg 2013 19:19

Sicer pa sem šele zdaj videl, z kom imam opravka v temu bordelu in vse mi je še bolj jasno drage gospe, drage stare mame in kaj podobnega... tukaj pa res moja pamet z osnovnim znanjem, kot obični slovenec po imenu DEJAN ne sega vam gospe, niti do kolen. 

Srečno! 

dkrajnc24

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Napišite mnenje

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.