Up.ime:
Geslo:
Pomoč pri prijavi
Kulinarična Slovenija

Kulinarični forumi/Recepti/Nasveti

peka in okraševanje torte - tajming

Avtor: mamamia  

Član od: 9.11.2004
poslanih sporočil:13396
Odgovor z dne - 31. jan 2013 17:55

pek multipraktik je napisal/a:

glede na obliko torte bi jaz biskvit pekel v vok-u je lepo okrogel spekel bi ga ali v petek ali soboto zjutraj torto bi pa sestavil zvečer da se prepoji saj se le tako okusi odlično prepletejo le tako je torta torta in ne nek namočen biskvit okrasi se lahko pa tudi v nedeljo je bolj svež izgled



pek multipraktik

 

Ej, saj lahko malo bolj počasi, kako da ti sape ne zmanjka ???

 

mamamia

Avtor: DBpek  

Član od: 19.6.2012
poslanih sporočil:206
Odgovor z dne - 31. jan 2013 18:00

Jaz navadno biskvit spečem v skledi Blanda fi 28 iz Ikea-je, kjer dobiš prav lepo polkroglo in ravno prav veliko za torto. Zaenkrat Imam dobre izkušnje s peko v tej posodi. 

 

 

DBpek http://easy-recepti.blogspot.com/

Avtor: pekoča paprika  

Član od: 25.7.2011
poslanih sporočil:46
Odgovor z dne - 6. feb 2013 14:03

Sem potem spekla torto kar v navadnem tortnem pekaču (+ še eno rundo biskvia za glavo) in sem mislila, da jo bom potem, ko bo zložena s kremo, obrezala, pa je nisem upala, ker je bila precej mehka in sočna. V glavnem, bila je dobra in lepa torta, bi pripela slike gor, pa ne vem.

 

 

pekoča paprika

Avtor: rebecca  

Član od: 19.3.2002
poslanih sporočil:2299
Odgovor z dne - 6. feb 2013 15:14

 ne ves ce bi pripela, ali ne ves kako bi jih pripela?

 

 

 

 

 

 

 

 

za to drugo je pomoc tu: http://www.kulinarika.net/forum/topic.asp?TOPIC_ID=22620

 

LP, R. "Stressed is desserts spelled backwards!"

Avtor: pekoča paprika  

Član od: 25.7.2011
poslanih sporočil:46
Odgovor z dne - 9. feb 2013 20:08

ja, nisem vedela, kako bi pripela :) hvala za link

moja tortica je bila od zunaj taka:

od znotraj pa taka:

 

pekoča paprika

Avtor: Roncolino  

Član od: 26.3.2007
poslanih sporočil:1453
Odgovor z dne - 9. feb 2013 21:10

Pekoča paprika čudovita je!!

 

Roncolino

Avtor: JanisJoplin  

Član od: 20.1.2011
poslanih sporočil:1851
Odgovor z dne - 10. feb 2013 2:21

Uau, zelo lepo! Čestitam

 

JJ

Avtor: pirnica  

Član od: 21.3.2011
poslanih sporočil:572
Odgovor z dne - 10. feb 2013 7:41

Pa kaj ga lomite s takimi slikami!? Imam mizo že čisto premočeno od sline, ki mi kaplja iz ust.

Zelo lepa tortica, posebej notranjost mi je všeč.

 

pirnica

Avtor: kvačkarica  

Član od: 30.6.2012
poslanih sporočil:520
Odgovor z dne - 10. feb 2013 10:08

Adijo, pa kje sem te jaz bla, ko je Bog take mojstre na svet spravljal? Kot po navadi zadnja v vrsti, pa nič ne ostane več......čestitke!Pa še taprava pikapolonica je, ne ona kitajska, al kake že so, ko vse barve špilajo....

 

kvačkarica

Avtor: rebecca  

Član od: 19.3.2002
poslanih sporočil:2299
Odgovor z dne - 10. feb 2013 12:08

 krasna je

 

LP, R. "Stressed is desserts spelled backwards!"

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Napišite mnenje

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.