Up.ime:
Geslo:
Pomoč pri prijavi
Kulinarična Slovenija

Kulinarični forumi/Recepti/Nasveti

Lovke orjaškega lignja pomoč!

Avtor: krasolinka  
Član od: 30.11.2012
poslanih sporočil:8

Tema odprta - 30. nov 2012 13:55
Število ogledov: 9130, odgovorov: 22

Že lani smo kupili lovke orjaškega lignja in jih naredili v solati, kuhale so se celo večnost...

Ta vikend bi radi naredili lovke izpod peke (v saču). Imate kakšen predlog kako se lotiti? Jih je potrebno prej skuhati v celoti ali samo nekaj časa? Kako jih zmehčati?

 

Hvala za pomoč!

 

krasolinka

Avtor: mamamia  

Član od: 9.11.2004
poslanih sporočil:13484
Odgovor z dne - 30. nov 2012 14:00

Ne znam si predstavljat, da bi te lovke lahko bile mehke.

 

Poskusi tako, da jih najprej kuhaš okoli pol ure, potem pa v saću delaš naprej. Ko delam hobotnico izpod peke jo prej vedno kuham okoli 20 minut, a brez vode, ker sama itak spusti nekaj tekočine in to potem z dodatkom olivnega olja tudi polijem po njej proti koncu pečenja. Hobonico običajno uporabim zamrznjeno. Možno, da bo to, da so bile lovke orjaškega lignja zamrznjene, prispevalo, da bo vse skupaj malo bolj mehko.

 

mamamia

Avtor: ežoj  

Član od: 24.2.2006
poslanih sporočil:6290
Odgovor z dne - 30. nov 2012 14:59

Lovke orjaškega lignja se najbolj obnesejo po temle receptu:

Daš jih kuhat. Po preteku ene ure, odrežeš kos, mal ga posoliš, lahko čisto mal s olivnim oljem pokapljaš in poskusiš. Ugotoviš, da še niso kuhane. Kuhaš še pol ure in spet poskusiš.  Ugotoviš, da še kar niso kuhane, pa podaljšaš za pol ure, pa vse ponoviš in tako vse dokler lovk ne zmanjka. Ne smeš pozabit na vino. Pri meni se lovke na ta način najbolj obnesejo.

 

 

ežoj

Avtor: naor  

Član od: 4.3.2010
poslanih sporočil:3420
Odgovor z dne - 30. nov 2012 15:04

 

 

 

naor

Avtor: krasolinka  

Član od: 30.11.2012
poslanih sporočil:8
Odgovor z dne - 30. nov 2012 15:28

hahahaha...cela scena! kaj pol najboljše da jih kar u kanto zabrišem? al jih niti kanta ne bo htela?

 

krasolinka

Avtor: anamarija1  Naročnik Plus paketa

Član od: 19.8.2005
poslanih sporočil:5356
Odgovor z dne - 30. nov 2012 15:43

Pošlji jih meni po pošti, glej zs z enim ukom...

 

Ekonom lonec

Dobrodošla deklica!



Živi s srcem, ne z glavo.

 

Sporočilo je spremenil(a) anamarija1 dne 30.nov 2012 15:44

Avtor: branka.mahnic  

Član od: 23.7.2008
poslanih sporočil:157
Odgovor z dne - 30. nov 2012 15:58

Lovke orjaškega lignja sem že kuhala za solato. Čisto normalno kot hobotnico.Kuhaj eno uro in probaj, če še ni podaljšaj.Mislim, da se ni treba nič bat.Saj tudi hobotnico vmes probaš, če je že.

Dobro peko želim!

Branka

 

branka

Avtor: krasolinka  

Član od: 30.11.2012
poslanih sporočil:8
Odgovor z dne - 30. nov 2012 19:46

Skuhala jih bom jutri zjutraj. Naj jih takoj po kuhanju dam v sač, ali naj počakam da se ohladijo in šele na to v sač?

 

krasolinka

Avtor: auachiuaua  

Član od: 1.11.2006
poslanih sporočil:254
Odgovor z dne - 30. nov 2012 19:52

orjaški ligenj je guma. Kupuj hobo. Lp

 

auachiuaua

Avtor: limnol  

Član od: 16.11.2001
poslanih sporočil:3683
Odgovor z dne - 30. nov 2012 20:21

Prilično gumijaste so, ja. Po eni uri v ekonom loncu so bile sicer kar žvečljive, ampak ne tako zelo, da bi jih še enkrat kupila. Navijam za hobotnico. 

 

Sonja

Avtor: krasolinka  

Član od: 30.11.2012
poslanih sporočil:8
Odgovor z dne - 30. nov 2012 20:59

Skuhala jih bom jutri zjutraj. Naj jih takoj po kuhanju dam v sač, ali naj počakam da se ohladijo in šele na to v sač?

 

krasolinka

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Napišite mnenje

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.