Jabolčna pita

kopic  

član od: 11.4.2012

sporočila: 3

tema odprta - 11. apr 2012 18:45 | ogledi: 15.814 | odgovori: 9

zdravo,mene zanima,če kdo ve,kakšno testo ali bilo kaj podobnega se bi dalo kupit ali nardit,da bi nardila podobno pito,ki jo imajo v mc.donaldsu??ker še nikjer nisem opazla,da bi bilo vsaj podobnega kaj tistemu testu:-//

kopic

Vanja_v_ZDA  

član od: 14.11.2008

sporočila: 6079

11. apr 2012 19:39

Tele pite že zelo, zelo dolgo nisem jedla, se mi pa zdi, da je testo tako rekoč enako temu iz mojega recepta za quiche:

http://www.kulinarika.net/recepti/12199/jajcne-jedi/qui

 

Da bo testo res hrustljavo, moraš delati zelo, zelo hitro in s mrzlimi sestavinami. Najbolje gre z uporabo multipraktika. Ko narediš kepo, se morajo koščki masla še vedno videti. Ko se testo peče, voda v maslu naredi testo krhko. (podoben princip kot listnato testo). Testo naj počiva vsaj pol ure, če ne več. Najlepše se razvalja v  plastični vrečki.

Good luck.

Vanja

elaphus  

član od: 27.9.2002

sporočila: 6945

11. apr 2012 20:45

Sem vedno mislila, da je pita v McDonaldsu narejena iz listnatega testa, le da je ocvrto v olju in ne pečeno v pečici.

lp

cervus

Vanja_v_ZDA  

član od: 14.11.2008

sporočila: 6079

11. apr 2012 21:09

MIslim da je v Evropi nisem nikoli jedla, pri nas so jo v davnih časih pohali, potem so pa prešli na pečenje, da bi bila bolj zdrava. S pečenjem je pita izgubila svoj čar. 

 

Vanja

bannanna  

član od: 25.5.2006

sporočila: 5457

11. apr 2012 23:49

meni te iz mcd izgledajo pohane. takšne mehurjaste in mastne. lahko pa da je samo zelo mastno testo pečeno.. saj je isto :D

www.mojalbum.com/naredilaana

kopic  

član od: 11.4.2012

sporočila: 3

12. apr 2012 16:59

ja jih dajo v olje cvret to sem sama vidla...aa listnato testo bi tud lahko dali v olje???to prvič čujem....sem pa gledala te http://www.kulinarika.net/recepti/16344/priloge/zelenja spomladanske zavitke in je testo zelo podobno,kot pri piti...ampak je nekakšno riževo testo,za katerega prvič čujem....

kopic

Terman  

član od: 11.5.2011

sporočila: 277

12. apr 2012 19:54

Listnato testo se lahko cvre, testo za pico tudi. Za navdih se kdaj splača pogledat recepte za indijske kruhe (Indijci itak vse cvrejo )

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.


Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?johana
malo za hecmišzmoke
Kaj danes za zajtrkMajda Marianne
MOJ vrtmalaga
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti