Up.ime:
Geslo:
Pomoč pri prijavi
Kulinarična Slovenija

Kulinarični forumi/Recepti/Nasveti

jabolčna pita

Avtor: kopic  
Član od: 11.4.2012
poslanih sporočil:3

Tema odprta - 11. apr 2012 18:45
Število ogledov: 8985, odgovorov: 9

zdravo,mene zanima,če kdo ve,kakšno testo ali bilo kaj podobnega se bi dalo kupit ali nardit,da bi nardila podobno pito,ki jo imajo v mc.donaldsu??ker še nikjer nisem opazla,da bi bilo vsaj podobnega kaj tistemu testu:-//

 

kopic

Avtor: Vanja_v_ZDA  

Član od: 14.11.2008
poslanih sporočil:5214
Odgovor z dne - 11. apr 2012 19:39

Tele pite že zelo, zelo dolgo nisem jedla, se mi pa zdi, da je testo tako rekoč enako temu iz mojega recepta za quiche:

http://www.kulinarika.net/recepti/12199/jajcne-jedi/quiche-z-brokolijem/

 

Da bo testo res hrustljavo, moraš delati zelo, zelo hitro in s mrzlimi sestavinami. Najbolje gre z uporabo multipraktika. Ko narediš kepo, se morajo koščki masla še vedno videti. Ko se testo peče, voda v maslu naredi testo krhko. (podoben princip kot listnato testo). Testo naj počiva vsaj pol ure, če ne več. Najlepše se razvalja v  plastični vrečki.

Good luck.

 

Vanja

Avtor: elaphus  

Član od: 27.9.2002
poslanih sporočil:5854
Odgovor z dne - 11. apr 2012 20:45

Sem vedno mislila, da je pita v McDonaldsu narejena iz listnatega testa, le da je ocvrto v olju in ne pečeno v pečici.

lp

 

cervus

Avtor: Vanja_v_ZDA  

Član od: 14.11.2008
poslanih sporočil:5214
Odgovor z dne - 11. apr 2012 21:09

MIslim da je v Evropi nisem nikoli jedla, pri nas so jo v davnih časih pohali, potem so pa prešli na pečenje, da bi bila bolj zdrava. S pečenjem je pita izgubila svoj čar. 

 

 

Vanja

Avtor: bannanna  

Član od: 25.5.2006
poslanih sporočil:4706
Odgovor z dne - 11. apr 2012 22:39

A si mislila iz mc cafeja ali tisti ocvrti zavitek?

 

 

www.mojalbum.com/naredilaana

Avtor: Vanja_v_ZDA  

Član od: 14.11.2008
poslanih sporočil:5214
Odgovor z dne - 11. apr 2012 22:52

A jih v EU še vedno pohajo? No, tudi tele pečene izgledajo pohane?

http://www.mcdonalds.com/us/en/food/product_nutrition.dessertsshakes.123.Baked-Hot-Apple-Pie.html

 

 

 

P.S: še link do copycat recepta:

http://blogs.babble.com/family-kitchen/2011/02/24/mcdonalds-copycat-recipe-fried-apple-pies/

 

 



Vanja

 

Sporočilo je spremenil(a) Vanja_v_ZDA dne 11. 2012 23:06

Avtor: bannanna  

Član od: 25.5.2006
poslanih sporočil:4706
Odgovor z dne - 11. apr 2012 23:49

meni te iz mcd izgledajo pohane. takšne mehurjaste in mastne. lahko pa da je samo zelo mastno testo pečeno.. saj je isto :D

 

www.mojalbum.com/naredilaana

Avtor: kopic  

Član od: 11.4.2012
poslanih sporočil:3
Odgovor z dne - 12. apr 2012 16:59

ja jih dajo v olje cvret to sem sama vidla...aa listnato testo bi tud lahko dali v olje???to prvič čujem....sem pa gledala te http://www.kulinarika.net/recepti/16344/priloge/zelenjavni-spomladanski-zavitki-ala-fasulas/ spomladanske zavitke in je testo zelo podobno,kot pri piti...ampak je nekakšno riževo testo,za katerega prvič čujem....

 

kopic

Avtor: kopic  

Član od: 11.4.2012
poslanih sporočil:3
Odgovor z dne - 12. apr 2012 17:02

http://blogs.babble.com/family-kitchen/2011/02/24/mcdonalds-copycat-recipe-fried-apple-pies/ mislim da bi moralo to testo zelo podobno bit...bom jaz to poskusla....hvaaalaaa

 

kopic

Avtor: Terman  

Član od: 11.5.2011
poslanih sporočil:277
Odgovor z dne - 12. apr 2012 19:54

Listnato testo se lahko cvre, testo za pico tudi. Za navdih se kdaj splača pogledat recepte za indijske kruhe (Indijci itak vse cvrejo )

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Napišite mnenje

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.