Sladice z brezglutensko moko

indonezijc  

član od: 8.10.2009

sporočila: 1

tema odprta - 6. sep 2011 12:07 | ogledi: 20.804 | odgovori: 5

Pozdravljeni,

v nedeljo praznujemo okroglo obletnico naše mame in se pripravljam, kaj bom za ta namen spekla. Ker tašča ne je pšenične moke, oz. lahko samo tisto brezglutensko, je bil do sedaj poleg ostalih sladic naš stalni repertuar še rulada brez moke, beljakove rezine brez moke ali pa kmečki kruhki. Zanima me, kakšne so vaše izkušnje -  ali lahko v vseh pecivih navadno moko nadomestim z brezglutensko? Ali se pecivo s tako moko speče kot navadno, ali morda pade skupaj? Na kaj moram biti pozorna? Če ima pa kdo še kakšen dober recept na to temo, se pa lepo priporočam.

 



indonezijc

Temo je spremenil(a) indonezijc dne 6. sep 2011 12:08

indonezijc  

član od: 8.10.2009

sporočila: 1

6. sep 2011 13:16

sOncek*, hvala očitno se nisem prav lotila iskanja .... ;)

indonezijc

*Alisha*  

član od: 7.11.2007

sporočila: 360

6. sep 2011 14:19

Jaz pečem ponavadi kar po navadnem receptu, edino kar je, je pecivo malenkost bolj trdo- ne naraste toliko kot z belo moko, ampak ko malo namočiš in daš zraven kremo, se sploh ne opazi. Jaz sem v zadnjo delala torto nutella, s scharovo moko, se mi zdi da je tip B ali C, pač ona, ki je za peciva, pa je bilo ok.

Sem bila pa na nekem tečaju, kjer so bile sladice za bolnike s celiakijo. Smo delali tudi z ajdovo, koruzno in drugimi mokami, ampak meni je bilo vse skupaj najbolje s scharovo. Edino baje je fino, da so večja jajca oziroma če imaš majhna, daš eno več, kot je v receptu.



*Alisha*

Sporočilo je spremenil(a) *Alisha* dne 06. 2011 14:20

ak84  

član od: 20.8.2004

sporočila: 31

6. sep 2011 22:05

Jaz vse recepte (razen krhkega testa za pite, recimo, ki je potem preveč drobiljiv, in vlečenega testa, ki je zame iluzija :) delam tako, da navadno moko nadomestim z brezglutensko, še posebej, če gre za biskvitno pecivo. Tudi piškoti so se mi do zdaj čisto vsi posrečili. Drugih sestavin ne spreminjam, niti postopka ne. Ne le, da je biskvit enak kot z navadno moko, po mnenju mnogih je celo boljši (rahel, naraste, okusen).Piškoti pa so tudi čisto konkurenčni, čeprav malo bolj drobljivi :)

Le pogumno :)

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.


Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Dragička
malo za hecmišzmoke
Kaj danes za zajtrkMajda Marianne
MOJ vrtmalaga
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti