Jogurt

DanaS  

član od: 23.2.2003

sporočila: 391

tema odprta - 11. okt 2003 10:12 | ogledi: 6.569 | odgovori: 13

Ali kdo ve, kako je Jamie prejšnji teden naredil jogurt? Prosim za recept...

lp

Dana

Asja  

član od: 23.10.2002

sporočila: 515

11. okt 2003 10:47

Dobesedno prepisan tekst: Zavrete liter polnomastnega mleka. Ko se začne peniti ob robovih, ga ostavite in zlijte v skledo. Naj se hladi cca 20 minut. Ko je tako topel kot vaš prst, v skledo vlijte lonček kupljenega jogurta, ki bo mleko spremenil v jogurt. Premešajte, prekrijte z alufolijo in dajte v hladilnik. Naslednje jutro vas čaka domač jogurt. Lp, Asja

aljalja  

član od: 8.6.2003

sporočila: 140

11. okt 2003 10:50

Dana, za recept povprasaj Mareta! lp. aljalja

DanaS  

član od: 23.2.2003

sporočila: 391

11. okt 2003 12:53

Asja in Alja, hvala obema Dana

Cokolada  

član od: 22.4.2003

sporočila: 22

11. okt 2003 19:21

Zivjo! Ali je mogoče že kdo pripravil ta jogurt? Kako se obnese? Mojca

elaphus  

član od: 27.9.2002

sporočila: 6945

12. okt 2003 20:16

Jaz ga najprej dam v pečico in šele, ko je že strjen, v hladilnik. Ta je prav takšen(okus namreč), kot kupljen. LP cervus

tanjam  

član od: 2.9.2002

sporočila: 159

13. okt 2003 8:16

elaphus, opišite, prosim, kaj date v pečico in kako naprej, ko je v pečic. Stopinje, čas. lep pozdrav Tanja

elaphus  

član od: 27.9.2002

sporočila: 6945

13. okt 2003 18:30

Torej, Tanja, gre takole: Mleko (kakršnokoli-če še ni pasterizirano, ga prej prekuhajte) segrejte oz. če ste ga kuhali, ohladite na približno 45 stopinj Celzija (stopinja gor ali dol ni pomembno) in mu dodajte kupljen jogurt (na prb. 1liter mleka 1 lonček jogurta). Dobro premešajte in postavite v pečico, segreto na 50 stopinj. (Če želite več majhnih porcij, mleko pač razporedite v manjše lončke). Pustite v pečici, dokler se ne strdi (traja okoli ene ure, lahko tudi malo dlje-čim dalj boste strjen jogurt pustili na toplem, tem bolj bo kisel). Nato daste v hladilnik, da se ohladi in da ustavite kisanje. Upam, da bo uspelo in želim dober tek! LP cervus

prekmurka  

član od: 24.10.2001

sporočila: 672

14. okt 2003 6:59

Nepasterizirano mleko segrejem -tik pred vrenjem vzamem z štedilnika in do mlačnega ohladim -na 1 l mleka vzamem 1 navadni jogurt ,včasih tudi 1 kislo smetano ,z miserjem zmešam, nalijem v jorurtove kozarčke ,pustim 24 ur na so bni temperaturi ,da se strdi in potem dam na hladno ali v hladilnik ali shrambo. LP Marta

živica  

član od: 28.11.2002

sporočila: 307

20. okt 2003 16:20

zanima me, zakaj se je moj jogurt "vlekel kot čigumi"? okus je namreč ok. ima morda kdo podobne izkušnje? Ziva

TanjaG.  

član od: 6.7.2002

sporočila: 509

20. okt 2003 16:53

Jaz sem ga včeraj tudi poskusila naredit, zjutraj sem razočarano ugotovila, da jogurt ni postal jogurt ampak je ostal mleko Zakaj? Pa še brez zajtrka sem ostala TanjaG.

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.


Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?johana
malo za hecmišzmoke
Kaj danes za zajtrkMajda Marianne
MOJ vrtmalaga
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti