Marmelada v kruhomatu

tema je zaklenjena

gajka  

član od: 16.4.2006

sporočila: 307

tema odprta - 19. avg 2010 22:14 | ogledi: 6.959 | odgovori: 3

Vem, da sem nekje zasledila, da jo delate tudi v kruhomatu. Kakšne so vaše izkušnje ? Zanima me tudi kaj na kruhomatovem receptu pomeni kislina za vlaganje 1 EL ? Kakšno mnenje o tej marmeladi ? Lep vikend Vam želim

gajka

tedyka  

član od: 23.4.2009

sporočila: 2012

20. avg 2010 5:59

Od kar "pečem" marmelado v ventilatorski pečici tega ne zamenjam. Slivova in mešana marmelada sta super. Ne vem sicer kako bi se obnesla marelična (letos ni bilo prilike, da bi sprobala), ker se bojim, da bi bila preveč temna, kar pri marelični marmeladi škoduje značilnemu izgledu. Mogoče je pa kislina, ki jo omenjaš enostavno cistronska kislina. Sama jo dodam malček v marelično marmelado da ne potemni, pa tudi ko vlagam sadje dodam malček citronske kisline( citronke) v vodo s katero zalijem sadje. Sadje ohrani lepo svetlo barvo in ne potemni (preverjeno). tedyka

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Tema je zaklenjena, zato vanjo ne morete več pošiljati sporočil.


Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?johana
malo za hecmišzmoke
Kaj danes za zajtrkMajda Marianne
MOJ vrtmalaga
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti