Marmelada - koristen nasvet

Sweetie  

član od: 22.1.2004

sporočila: 1268

tema odprta - 13. avg 2010 8:38 | ogledi: 9.156 | odgovori: 18

Morda bo komu prišla prav tale pogruntavščina: pri kuhanju marmelade, namreč najbolj sovražim vlivanje voče marmelade v kozarce, kajti vedno se mi zgodi, da popackam rob kozarca, ali pa se mi marmalada pocedi po zunanji steni kozarca. Zadnjič sem se prav pošteno oparila z vročo marmelado, ker je bil rob ravno toliko zapacan, da pokrovček ni dobro zatesnil, ko sem pa kozarec obrnila narobe, ja marmelada samo še špricnila ven.

Pogruntavščina pa je naslednja: odrezala sem dno večjega plastičnega jogurtovega kozarčka (velikost embalaže je poljubna, oziroma odvisna, kako široko grlo ima kozarec za vlaganje) in dobila nekakšen lijak, preko katerega sem potem v kozarec z zajemalko vlivala marmelado. Brez pack in sitnosti. Upam, da bo komu prišlo prav, saj se marmelade ravno sedaj na veliko kuhajo.

Sweetie

stana.r  

član od: 28.11.2004

sporočila: 2909

13. avg 2010 8:56

Včasih sem uporabljala vrh plastenke, ki sem ga narobe obrnila in vlivala marmelado ali ajvar. Zdaj imam manjši lij s širokim grlom iz rostrfaja, ki sem ga kupila v Merkurju.

 

stana

kobra 1  

član od: 15.6.2006

sporočila: 1881

13. avg 2010 9:21

Tak lijak imamo tudi pri nas, velikokrat pride prav!

kobra 1

rimljanka  

član od: 14.2.2005

sporočila: 17785

13. avg 2010 10:21

stana.r je napisal/a:

Včasih sem uporabljala vrh plastenke, ki sem ga narobe obrnila in vlivala marmelado ali ajvar. Zdaj imam manjši lij s širokim grlom iz rostrfaja, ki sem ga kupila v Merkurju.

 stana

 

Uporabljam obopje, odvisno od velikosti (oz. majhnosti) kozarčkov. Za majhne kozarčke je nujen majhen lij, ki je narejen iz odrezane plastenke.

rimljanka

čoko  

član od: 19.11.2007

sporočila: 867

13. avg 2010 14:01

Isto, poseben lij... Že dolgo.

čoko

stasafrank  

član od: 29.6.2003

sporočila: 518

13. avg 2010 17:03

jaz pa džezvo - ta največjo, ki jo pustim malo pokuhat v marmeladi, da se dobro pregreje in da ne hladi marmelade. Nič ne kapne, pa še praktičen ročaj ma ;) Staša

anka  

član od: 7.9.2005

sporočila: 4627

14. avg 2010 11:55

Sami praktični nasveti, fino! Sweetie zanmivo, ampak ravno včeraj sem razmišljala, da bi iz robid skuhala marmelado in takoj uporabila tvoj patent, se je zelo dobro obnesel, ker sem marmelado vlivala v 2 dcl kozarčke in tam gre pri nalivanju rado čez rob in teče po zunanji strani kozarca. Hvala za nasvet! anka

Noel  

član od: 12.3.2004

sporočila: 268

14. avg 2010 20:34

Odlično gre tudi z zajemalko za omake. Noel

vikica  

član od: 25.4.2009

sporočila: 560

14. avg 2010 21:35

Sweety tudi jaz sem danes paktično preiskusila tvoj nasvet. Se obnese, hvala.

leonka  

član od: 10.12.2009

sporočila: 17

14. avg 2010 23:17

Hvala za nasvete. Ravno danes sem skuhala breskovo marmelado in res se je malo pocedilo čez. Za drugič pa vem, kako se stvari streže. lp leonka Sporočilo je spremenil(a) leonka dne 14. 2010 23:18

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.


Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Dragička
malo za hecmišzmoke
Kaj danes za zajtrkMajda Marianne
MOJ vrtmalaga
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti