Up.ime:
Geslo:
Pomoč pri prijavi
Kulinarična Slovenija

Kulinarični forumi/Recepti/Nasveti

kako spečt lep biskvit za torto

Avtor: Luncas  
Član od: 23.1.2009
poslanih sporočil:1

Tema odprta - 8. avg 2010 22:52
Število ogledov: 8289, odgovorov: 3
Zanimajo me nasveti, kako doseči, da bo biskvit res lep in sicer me zanimajo robovi. Če dam recimo tudi po obodu peki papir, ta zleze malo noter in potem je biskvit zgoraj dejansko manjši kot spodaj. Podobno se mi dogaja, če obod samo namažem z margarino (biskvit "odstopi" v notranjost). Pomislila sem že, da bi naslednjič pač pustila obod brez vsega, samo se bojim, da potem ne bom biskvita lepo dobila ven. Res bi bila hvaležna nasveta, sploh od tistih, ki pečete res torte lepih oblik. Skrajna možnost je pa seveda, da potem celoten biskvit obrežem na manjši premer. Luncas

Avtor: ežoj  

Član od: 24.2.2006
poslanih sporočil:6305
Odgovor z dne - 9. avg 2010 6:55

Luncas, dobro došla, dolg si zbirala korajžo, da se oglasiš.

Tvoje vprašanje me spominja na tisto, o angleški travi. Tujc vpraša angleže, kako da imajo tako lepe travnike. To je pa čist enostavno, odvrne anglež. Prostor za travnik se vzorje, zravna in poseje trava. Travo je treba kosit enkrat tedensko in čez šeststo let imate čudovit travnik.

Pri tebi je tudi podobno: peci torte po različnih receptih recimo vsakih petnajst dni in po nekaj kilometrine ( precej prej kot 600 let ) bo ti čist jasno, kako in kaj. Jaz dam papir sam na dno, ob straneh sam namažem z maslom ( margarino ). Pri nekaterih receptih se prime, pri nekaterih ne. Če se, rob ločim od modela s tenkim ostrim nožem. Za lep rob ( končnega izdelka ) je dober trik ( da se videti nekje na fotografijah stane r. ) ko se torta zloži v modelu obloženim s alufolijo. to je efektno za preliv, ker res rata zelo lep rob.

ežoj

Avtor: ežoj  

Član od: 24.2.2006
poslanih sporočil:6305
Odgovor z dne - 9. avg 2010 7:27

A, ja, trik, ki se ga ( skoraj ) vsi poslužujejo " up side down ": v končnem izdelku ( torti ) je zgoraj tista stran, ki je bila v modelu za pečenje spodaj.

ežoj

Avtor: moderator2  Moderator Kulinarične Slovenije

Član od: 12.3.2010
poslanih sporočil:693
Odgovor z dne - 9. avg 2010 8:12

Odprta tema enake vsebine: http://www.kulinarika.net/forum/topic.asp?TOPIC_ID=19211&besede=biskvit nadaljujte v njej, prosim.

moderator2

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Napišite mnenje

Tema je zaklenjena, zato vanjo ne morete več pošiljati sporočil.