Up.ime:
Geslo:
Pomoč pri prijavi
Kulinarična Slovenija

Kulinarični forumi/Zdrava prehrana/diete

recept za škofov kruh

Avtor: sladkosnedko  
Član od: 6.2.2008
poslanih sporočil:223

Tema odprta - 10. dec 2009 10:13
Število ogledov: 5027, odgovorov: 5

dobila sem tale recept, žal pa ni količin za moko. Ve katera ? Hvala 

ŠKOFOV KRUH 12 dag margarine 4 jajca 18 dag sladkorja 2 vanilija limonina lupinica 1/8 litra mleka 1 pecilni 5 dag naribane čokolade 5 dag sesekljanih orehov pest rozin ali drugega suhega sadja 2 žlici ruma

 

Avtor: Blanchy  Naročnik Plus paketa

Član od: 22.12.2005
poslanih sporočil:1896
Odgovor z dne - 10. dec 2009 10:56

Avtor: kohica  

Član od: 30.1.2007
poslanih sporočil:493
Odgovor z dne - 10. dec 2009 11:29

Jaz sem ga naredila po receptu iz posebne izdaje revije Dober tek Domače slaščice.

Je zelo dober.

 

kohica

Avtor: sladkosnedko  

Član od: 6.2.2008
poslanih sporočil:223
Odgovor z dne - 10. dec 2009 12:54

kohica zaupaš recept?

 

Avtor: kohica  

Član od: 30.1.2007
poslanih sporočil:493
Odgovor z dne - 10. dec 2009 15:26

4 jajca,30 dag slad.,35 dag moke,15 dag orehov,10 dag rozin,10 dag čokolade

Sladkor in jajca stepamo toliko časa,da postane barva jajc skoraj bela.Dodamo nasekljane orehe,čokolado,rozine in na koncu počasi moko.Damo v namaščen in pomokan pekač(20x30)

Pečemo na 180 stopinj 25 min.Narežemo.Stoji dalj časa.

Avtor: larisa1  

Član od: 16.12.2003
poslanih sporočil:151
Odgovor z dne - 10. dec 2009 19:05

Škofov kruh delam po enakem receptu kot kohica, samo da namesto 35 dag moke dam 45 dag, vse ostalo pa je enako. Včasih dam namesto orehov nasekljane lešnike in je tudi zelo dobro. Recept imam iz kuharskega tečaja, ki sem ga obiskovala pred 42.leti. Zadnja leta pekača ne namastim in pompkam, temveč dam maso kar na peki papir. Tak škofov kruh je odlična trajna slaščica. Dobro se obnese tudi iz zamrzovalnika. Za zamrzovalnik narežem pecivo v trakove v širini ene rezine in ko ga vzamem ven, po nekaj minutah narežem rezinice. Takrat lahko režeš poljubno debelino t. j. od najtajnjše naprej.

 

larisa1

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Napišite mnenje

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.