Dopust v tujini za družine s tremi otroki

leny  

član od: 9.2.2008

sporočila: 335

tema odprta - 9. feb 2009 21:01 | ogledi: 6.566 | odgovori: 27

Ojla!

Naša družina (imamo dva otroka) in družina prijateljev (ima tri otroke) si ogledujemo kataloge za skupni poletni dopust v hotelu (po možnosti all inclusive, 4* ). Upali smo, da bomo, ker smo še relativno zgodnji, ujeli kakšno ugodno "first minute" varianto za tujino. Prva želja je Turčija, druga pa mogoče kakšen grški otok. Toda ne moreš verjet. Nobenih variant nimajo za družino s tremi otroki. Tudi če bi najmlajši otrok spal na postelji s starši ali bratcem in sestrico in bi bili za to pripravljeni plačati otroški pavšal. Tako da kaže, da s pričakovanim dopustom žal ne bo nič. Je mogoče kdo izmed vas bil v Turčiji ali Grčiji, kjer imajo družinske sobe za tri otroke ali ima sam tri otroke in je letoval v ustreznem hotelu? Po agencijah hodimo že nekaj dni, pa brez uspeha. Hvala!

leny

Vendelina jr.  

član od: 17.5.2006

sporočila: 9217

9. feb 2009 21:50

A takega plemena se ne da spraviti v kak apartma? Saj so tudi aparthoteli, a ne? Ali pa bookirate v hotelu superior apartma in si delite stroške. Vendelina jr.

magnolija  

član od: 16.4.2006

sporočila: 688

9. feb 2009 21:53

Po mojih izkušnjah na agencijah nimajo kaj dosti pojma. V Turčiji se marsikje že v standardni sobi nahajata dve zakonski postelji, tako da si predstavljam, da v družinskih sobah mora biti prostora za tri otroke. Jaz bi na tvojem mestu pogledala preko naših agencij kater hotel ti je všeč, potem pa na spletu našla spletno stran omenjenega hotela in si ogledala ponudbo. Obstajajo opisi in fotografije sob ... ali pa jih povprašala po mailu. Na spletni strani hotela, kjer sem lani letovala, vidim, da imajo tudi družinske sobe, vendar pa je opis nažalost samo v truškem jeziku, tako da ne razumem prav nič:) Zagotovo obstaja možnost, samo potruditi se boste morali malo bolj, ker na kakšno pomoč agencij po moje ni preveč za računati. Naša lanska vodička ni vedela niti imena najvišje gore Turčije, kaj šele koli postelj se nahaja po sobah:))) magnolija

Kyara  

član od: 24.5.2006

sporočila: 2384

10. feb 2009 3:58

V Alanyi v Turčiji je kar nekaj hotelov z več posteljami. Eden je na primer Artemis princess hotel. Je z 3*, vendar all iclusive. V tega najraje hodimo tudi mi in to vsako leto. Proti hotelom z 4* imajo boljšo hrano (preverjeno), zelo ustrežljivo in prijazno osebje, ki se z otroci tudi zna poigrati, pa razne animacije.....3 bazene,skratka super hotel. Mi tja potujemo z agencijo Gulet, ker slovenski ponudnik je edino Kompas, ki pa ima isto stvar dražjo tudi za 100 in več € na osebo.. Pa ne vem zakaj. Potuje pa se iz Gradca.

Še en zanimiv hotel bi predlagala. To je hotel Anfora. Apartmajski tip hotela, tudi all....lahko pa si tudi kaj skuhaš, ni pa nujno. Odvisno, kakšno ponudbo vzameš. Za isto stvar je najboljši ponudnik Atlas.  Imaš pa eno in dvosobni apartma. Meni je super.

Predlagala  bi ti Turčijo, to pa iz lastnih izkušenj glede otrok. Tudi Grčija ni slaba, samo ni to to!

Kyara

Kyara  

član od: 24.5.2006

sporočila: 2384

10. feb 2009 3:59

 Aja, še to, oba hotela sta v mestu, nista kje na osamljeni peščini . Stopiš ven in že si sredi življenja.

Kyara

Vendelina jr.  

član od: 17.5.2006

sporočila: 9217

10. feb 2009 9:08

leny je napisal/a:
Ojla!
Po agencijah hodimo že nekaj dni, pa brez uspeha. Hvala!

leny
Ne vem, kaj empirično pomeni ta "večdnevna hoja", oziroma, kako potekajo pogovori. Moja izkušnja pri prodajalcih programov in letalskih kart je namreč totalno drugačna. Še vedno sem dobila odgovore, pa sem tudi že zložila precej eksotična vprašanja. Pa so se ljudje vedno potrudili, dvignili telefon, povprašali okoli....prav veselje je bilo pogledati, kako so se trudili. Hočem reči, imam precej dobre izkušnje, tako da sem rahlo začudena, kako to, da so bili do mene tako prijazni, vas pa takole "pišmeuhovsko šetajo"...... Vendelina jr.

leny  

član od: 9.2.2008

sporočila: 335

10. feb 2009 9:45

Vendelina, naše izbiranje dopusta izgleda nekako tako: najprej smo domov prinesli kataloge vseh agencij in jih temeljito pregledali. Označili smo si kraje in hotele, ki bi bili zanimivi oziroma bi mogoče obstajala možnost, da ustreza številu družinskih članov. Naj omenim še to, da ravno najvišja kategorija (5*) oziroma kakšen poseben luksuz za nas žal finančno ni dosegljiv. Poleg tega sem pozabila omeniti še starost otrok, ki je tudi zelo pomemben dejavnik, saj so otroci stari 14, 10 in 5 let. Tu pa smo zopet zelo omejeni, saj otrok, ki je že dopolnil 14 let, plača le v določenih primerih samo pavšal, velikokrat pa se ga šteje že za odraslo osebo (v tem primeru cena zelo naraste). Tudi za najmlajšega otroka dajo velikokrat opcijo "brezplačno" le do dveh let, kar v našem primeru zopet odpade. S prijateljico sva si razdelili "obisk" agencij, ki so v našem mestu, z upanjem, da bo komu le uspelo najti kakšno varianto (tudi če mogoče v katalogu ni posebej omenjena). Pa žal ni uspeha. Vem, da izgleda zelo komplicirano, ampak tako pač je. Zato sem se obrnila na vas, ker vedno dobim kakšen pameten nasvet. leny

leny  

član od: 9.2.2008

sporočila: 335

10. feb 2009 9:53

A ja, pa še to. Saj nas nič "pišmeuhovsko" ne šetajo, nasprotno, tudi z nami so povsod zelo prijazni. Samo pravijo, da žal družinskih sob za tri otroke ni za dobiti. Ponekod so nam rekli, da jim že program v računalniku ne dopušča, da v rubriko "otroci" vpišejo tri, ampak sta samo dve polji (za 1. in 2. otroka). In še to, da se bi pri nas v Sloveniji že dalo dogovoriti kako drugače (na primer, da bi vsi trije otroci spali skupaj), v tujini pa da to ne gre tako. Najbrž pa v hotelih zelo visoke kategorije to niti ne bi bil problem. Vsaj mislim si, no. Za konkretno tri hotele je delavka v agenciji tudi preverila po telefonu, ker iz kataloga ni bilo točno razvidno in je dobila negativen odgovor. leny

melika  

član od: 16.9.2002

sporočila: 36

10. feb 2009 10:54

Tudi naša družina ima 5 članov (17,13,11 let). Lani smo dopustovali na Kreti, Cactus Beach hotel ima zelo velike sobe s 5 posteljami in balkonom. Avgusta smo bile tam kar tri družine iz SLO , ki smo imele po tri otročaje. Hotelsko naselje je zelo lepo urejeno, z bazenom za otroke in ostalimi aktivnostmi. Letos tudi mi ogledujemo Turčijo , žel pa še nismo do potankosti pregledali ponudbe, tako da nimam še zbranih podatkov. Se priporočam za vse informacije. Meli

Vendelina jr.  

član od: 17.5.2006

sporočila: 9217

10. feb 2009 11:19

Leny, najbolje bo, da iščeš apart hotele. Pa malo poglej po angleških spletnih straneh, tripadvisor.com ali nekaj takega. Namreč Angleži zmeraj na dopuste vlečejo eno široko razširjeno pleme (ata, mama, otroci, stara mama....sem videla veliko grup po 7 in več ljudi stalno skupaj) in potem to na netu tudi opišejo. Oziroma, rezerviraš sobe direktno v hotelu (ne prek agencije), pri agenciji pa kupiš letalske karte. Kar pomeni, da moraš bukirati hotele na tiste datume, ko letijo iz Lj. čarterji na tiste destinacije. To pa najlažje vprašaš na Adrii. Vendelina jr.

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.


Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Dragička
malo za hecsijasaja
MOJ vrtrdkapica
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti