Nadev:marmelada

rolada  

član od: 4.8.2006

sporočila: 287

tema odprta - 15. dec 2008 7:21 | ogledi: 3.841 | odgovori: 4

Čez vikend sem delala jogurtove piškote in vedno imam problem: marmelada mi uhaja iz piškotov -

čeprav upognjeno testo stiskam z vilicami, prsti, ga namažem znotraj robove z vodo,...

Do sedaj mi še ni uspelo, da bi vsaj del marmelade ne izteklo iz sredine.

Prosim vas za vaš nasvet!

LP

rolada

Brihta  

član od: 8.10.2008

sporočila: 129

15. dec 2008 8:58

Poskusi med marmelado zamešati malo mletih orehov. Meni potem nič več ne teče marmelada ven. Pa veliko uspeha. Brihta

cheleste  

član od: 9.8.2007

sporočila: 238

15. dec 2008 9:29

Tudi pri meni je bilo isto,nazadnje ko sem jih pekla pa sem robove namazala s stepenim jajcem,pa potem stisnila z vilico,pa je bilo veliko boljše. lep pozdrav cheleste

Katarina K  

član od: 5.7.2008

sporočila: 2741

15. dec 2008 9:36

poleg jajca, je dobro, da jih fajn namažeš z margarino ali maslom in s, ko se zpeče gre dosti manj ven. Katarina K http://katarinak.moj-album.com/

angela33  

član od: 28.2.2008

sporočila: 71

15. dec 2008 10:10

Meni se je to dogajalo pri marmeladi iz trgovine. Pri domači pa ne, ker je v njej manj sladkorja. Bom pa vseeno poskusila primešati orehe poskusila. angela33

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.


Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Trixi
malo za hecmišzmoke
Kaj danes za zajtrkMajda Marianne
MOJ vrtmalaga
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti