Ostanki marmelade

ANTEJA  

član od: 10.10.2006

sporočila: 51

tema odprta - 20. sep 2008 10:29 | ogledi: 4.192 | odgovori: 21

V hladilniku imam 4 različne marmelade, ki so se  je naši domači že naveličali. Ker pa ne želim da se pokvari bi želela kaj narediti iz njih. Palačinke odpadejo, ker jih naši jejo le z nutelo,  buhteljne smo že naredili, rolada pa je dobra le z eno vrsto marmelade. Ima katera kakšen recept v katerem lahko uporabite različne marmelade?

ANTEJA

jaša  

član od: 1.2.2008

sporočila: 1011

20. sep 2008 10:38

Anteja glede marmelad imam enak problem- kar preveč jih je, vendar razen buhteljnov in rogljičkov ter kakega biskvitnega testa nimam idej. Tako da se pridružujem tvojemu vprašanju. Lp jaša

spelci  

član od: 1.4.2008

sporočila: 276

20. sep 2008 10:50

Mogoče lincerji? Sama jo tako porabim, pa gre vse kot za med. špelči

Roncolino  

član od: 26.3.2007

sporočila: 1464

20. sep 2008 12:18

Mačje oči!Pa ravno včeraj sem na kulinariki videla recept "štrudelj z marmelado"...Pa moja botrca naredi eno bombastično pecivo---biskvit,na debelo namazan z domačim džemom povrhu pa mislim,da beljaki s kokosm zapečeni---mjami! Roncolino

anaeva  

član od: 14.11.2007

sporočila: 1742

20. sep 2008 12:19

rolade,pite,biskviti,sacher,....... anaeva

Cila  

član od: 5.10.2006

sporočila: 3768

20. sep 2008 12:23

Vse marmelade zmešaj skupaj, prevri in ponudi kot novo vrsto . Mišljeno pol za hec, pol zares.

Cila

petkica  

član od: 15.12.2006

sporočila: 744

20. sep 2008 13:05

Ha, jaz sem to vzela čisto zares Sem imela enak preoblem, pa sem spekla torto. Temne marmelade (ribez, sliva, jagoda, malina) sem zmešala in s tem namazala prvo plast, druga je bila pariška krema, tretja pa mešanica marelične in breskove marmelade. Čez čokoladni preliv. Torte ni več:)

Vendelina jr.  

član od: 17.5.2006

sporočila: 9217

20. sep 2008 13:17

Krostata. Bolj enostavno se ne da. Vendelina jr.

magnolija  

član od: 16.4.2006

sporočila: 688

20. sep 2008 13:44

Morda krofi z različnimi nadevi. magnolija

ANTEJA  

član od: 10.10.2006

sporočila: 51

20. sep 2008 14:10

Piškotov ne delam rada, ker je preveč dela z njimi,marmelade pa ne porabiš lih dosti. Krostato večkrat naredim in to kar čez cel pekač, ker nas je dosti. Naši imajo najraje figovo krostato, porabim pa kar 1 kg marmelade. Kako pa bi zgledala krostata iz različnih vrst marmelade pa si ne znampredstavljat. Imam pa zelo razlišne marmelade: malo pomarančne (naši so se je naveličali - je pa kupljena), malo marmelade iz bezgovih jagod, malo figove in slivove (razen pomarančne ostale so domače). Vsega skupaj je mogoče okoli 15 dag.

ANTEJA

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.


Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Dragička
malo za hecmišzmoke
Kaj danes za zajtrkMajda Marianne
MOJ vrtmalaga
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti