Spominsko darilo

rezika  

član od: 31.10.2007

sporočila: 45

tema odprta - 9. apr 2008 22:16 | ogledi: 13.560 | odgovori: 17

Spoštovane in spoštovani na kulinarični strani!

Obračam se na vas z vprašanjem, kaj kupiti hčerki za spominsko darilo ob uspešno opravljenem magisteriju. Rada bi, da bi bilo uporabno in spopminsko.

Ne morem se odločiti med nakitom kot je lepa ura, komplet uhani in verižica, zapestnica, verižica z medaljonom. Svetujte mi prosim, ker več glav več ve, pa med veliko ljudmi se vedno najdejo pametne ideje na podlagi izkušenj.

Hvala in lep večer!

rezika

spelci  

član od: 1.4.2008

sporočila: 276

9. apr 2008 22:25

V naši družini je navada, da si ob takih priložnostih podarjamo zlato. Odvisno od tipa hčerke in kaj že ima... Drugače pa se v bolj založenih knjigarnah dobi "plakete" (ne vem natančno kako se imenujejo) za razne dogodke (poroka, rojstvo, matura,...) in verjetno tudi za uspešno opravljen magisterij. Dobijo se pa tudi kipci in podobne stvari, kar se lepo dopolni z dragocenim darilom. Upam, da sem ti s tem kaj olajšala delo;) Hčerki pa čestitam in ji želim velikoooo uspeha za naprej.

dorothy  

član od: 12.3.2006

sporočila: 44

9. apr 2008 23:54

Primerno darilo je lahko zlatnina,kot si že sama omenila... Jaz pa sem za prvi opravljen izpit na fakulteti dobila unikatno izdelano skodelico s podstavkom, oblikovalcev Catbriyur. Pri njiju dobiš tudi umetelen nakit, ki je prav tako unikaten. http://www.catbriyur.net/cenik/cenik.html Če menite,da je reklama, brišite ta link, kjer so tudi fotografije njunih izdelkov. Po mojem bi bila tudi lepa ura z vgravirani datumom prijetno darilo. Mislim da je najpomembnejše, da darilo ostane kot spomin na dogodek in podporo staršev ob tem dogodku. dorothy Sporočilo je spremenil(a) dorothy dne 09. apr 2008 23:54:49

anaeva  

član od: 14.11.2007

sporočila: 1742

10. apr 2008 7:25

Kaj pa če ji kupiš potovanje po deželi ki si jo želi ogledati. anaeva

ZAČETNICA  

član od: 2.2.2007

sporočila: 1985

10. apr 2008 7:33

Mislim, da je najbolje da njo vprašaš. Meni je mama za 18. rojstni dan prinesla uro, pa je mela srečo, da je še kar zadela moj okus. Sem pa že dobila za rojstne dneve zlata, ki sem ga potem imela parkrat iz vljudnosti gor, sicer mi pa ni bilo preveč všeč. Diplomirala še nisem (upam da bom nekega dne), je pa moja sodelavka dobila od mame verižico in zapestnico iz belega zlata. Tudi meni je sicer belo zlato zelo všeč, ampak vem, da si moja mami ne bi mogla privoščit kompleta verižice in zapestnice ipd., zato bi bili kaki drobni uhančki, ki sem jih videla že za 30 € čisto dovolj. Začetnica

SMILE28  

član od: 26.9.2005

sporočila: 215

10. apr 2008 8:32

Jaz sem svoji hčerki obljubila za diplomo potovanje v Avstralijo, ker o tem sanja že od majhnega in vem,da bo to zanjo nekaj nepozabnega. Medtem, ko ji z nakitom nebi preveč ustregla, ker ga ne nosi. Malo premisli, kaj si tvoja hčerka želi, ljudje smo pač zelo različni. Lep dan vsem skupaj, SMILE28

zvezdica55  

član od: 8.8.2006

sporočila: 555

10. apr 2008 8:38

Kaj pa kakšna umetniška slika? Izbira je velika, tako po velikosti kot po ceni. Je pa trajen spomin. zvezdica55

Vendelina jr.  

član od: 17.5.2006

sporočila: 9217

10. apr 2008 9:22

Živjo, rezika. Je fino, ali ne, ko gre otroku šola dobro od rok, pa ko se otrok vključi v akademski nivo. Takarat so starši tako ponosni, da bi kar kakšno ped nad zemljo hodili....Se spomnim svojih staršev ob podobnem trenutku. Po drugi strani je pa tako, da ko človek piše magisterij ali pa doktorat, je najprej kar v formi, ko pa se zadeva zaključuje, in ko se bliža dan zagovora naloge, si pa samo želi, da bi bilo vse skupaj že enkrat mimo. Po zagovoru naloge je pa človek itak tako izpraznjen, da se ne da povedati. A to je TO, za tole sem vlagal/a zadnja leta in zakaj ni zdaj nobenega zadoščenja? - to je osnovna misel, ki človeka drži kakšna dva dni po tem, ko je zagovor opravljen. In takrat tudi človek ni ravno razpoložen za diskusije o tem, kakšno spominsko darilo bi rad imel. Potem, ko ta začetna izpraznjenost mine, potem pa s pospeškom pridejo pomembne ugotovitve. Na primer to, da ne moreš nadaljevati življenja, dokler se ne zahvališ vsem, ki so tem podpirali pri tem, da si prišel do magisterija (ali pa kakega primerljivega uspeha). In v prvi vrsti so to starši. No, mene sta starša vprašala, če imam kakšno posebno željo za darilo ob magisteriju. Sta mi na vsak način hotela kupit avto (ker je bil prejšnji prodan, ker sem zbirala denar za novo stanovanje). Sem se temu odločno zahvalila in povedala, da sta me čisto dovolj časa financirala in da imam zdaj tako izobrazbo, ki mi bo itak prinesla tako plačo, da bom sama kupila točno tak avto, kot ga hočem (In sem ga kak mesec po magisteriju). Sem pa za magisterij od staršev dobila zlati cross z dodatno vgraviranim mojim imenom. Da se ve, da je ta zlasti svinčnik moj. (Ker velike punce imamo zlate crosse). Uporabljam ga samo za podpisovanje pomembnih listin. In vedno znova, ko ga uporabljam, se spomnim kako sta moja starša ganjeno gledala, kako dobivam tisto magistrsko listino in mi je tisti sentiment mnogo bolj dragocen od kakega darila, ki bi bilo verjetno dražje, pa ne bi imelo take emocionalne vrednosti (npr, od takrat sem zamenjala že več avtomobilov). Skratka, rezika, ne vem, kakšen strošek za tebe predstavlja nakit (sicer, če poznaš hčerin okus, uhančki so vedno fini), ne vem niti, kako tečejo ostale stvari (npr, ali imajo otroci svoje stanovanje, so najemniki, ali živite skupaj), ampak za magisterij zadošča darilo, ki ima visoko emotivno vrednost, ni pa nujno, da je hiperdrago. Okej, jaz vedno navijam za cross svinčnike. So pač kultni. Bo še kakšna prilika, da se denar porablja (mladina ima stalno nepremičninske probleme in si stalno sposoja od staršev.....) Vendelina jr.

Anomis  

član od: 4.11.2003

sporočila: 1175

10. apr 2008 9:39

Čao, sestri smo ob taki priložnosti kupili nakit Swarovski, njen partner je nato komplet še malo dopolnil. Si je pa to sama izbrala za darilo, tudi sam nakit je sama izbrala in je bila res vesela. Pa še kaka rožica, dve. Ja, najboljše, da hčerko povprašaš ali pa naj da vsaj namig, ker bo tako ona srečnejša, ti pa tudi, ker ji boš podarila pravo stvar. Lep pozdravček, S.

mamamia  

član od: 9.11.2004

sporočila: 15820

10. apr 2008 10:00

 

Jaz bi tudi hčerko malo "potipala", ali si morda kaj želi.

 

Zase vem, da bi bila najbolj vesela res dobrega pisala (kot je Vendy zgoraj omenjala). Crossa sicer še nimam v zbirki, sem pa ob neki priložnosti dobila nalivno pero mercedes.

 

Si pomislila, da bi hčerki podarila dragoceno pisalo z vgraviranim njenim imenom? Kot magistra bo verjetno marsikdaj kaj podpisovala. Seveda ta varianta odpade, če ji take reči nič ne pomenijo in ima morda raje nakit, kakšno umetniško delo, ali potovanje? Pomembno je, kaj bi njej največ pomenilo, zato morda pogovor, četudi zelo ovinkast, lahko prinese najboljši rezultat.

 

Pozdrav, Mamamia

 

 

mamamia

kuharica Mici  

član od: 30.9.2004

sporočila: 276

10. apr 2008 11:23

Moja sestra je ravno zdaj diplomirala, konec leta pa se odpravlja na potovanje. Moje darilo je bil delež pri karti za letalo. Njo je nadvse razveselililo, hkrati pa je potovanje vedno nepozabno doživetje - darilo je torej uporabno in spomninsko, kakor želiš. Nakit pa samo upa, da ne bo dobila. Nevarnost prihaja ravno od staršev, ki v njenem potovanju ne vidita nekaj dovolj trajnega, da bi bilo to primerno darilo za diplomsko nalogo. Pa dobro izberi! LP, K.Mici kuharica Mici

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.


Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?gobica1402
malo za hecmišzmoke
Kaj danes za zajtrkMajda Marianne
MOJ vrtmalaga
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti