Marmelada

vesnal  

član od: 17.12.2002

sporočila: 449

tema odprta - 5. mar 2008 14:36 | ogledi: 4.047 | odgovori: 13

a kdo ve kje prodajajo pomarančno marmelado, nikjer je ne nadem?

Reca  

član od: 1.3.2004

sporočila: 3814

5. mar 2008 14:55

Mislim da sem jo danes videla v Leklercu. V kolikor je ne dobiš, se jo loti delat sama. Zelo malo časa ti vzame in odlična je. lp Vesna

romanad  

član od: 18.1.2006

sporočila: 340

5. mar 2008 15:02

Reca nam zaupaš recept prosim.

Lep dan!

Romanad

klavdijaF  

član od: 22.8.2006

sporočila: 303

24. mar 2008 19:37

Imam eno vprašanje. Zadnjič semdobila 13 kg vedro mešane marmelade. Pa me zanima ali lahko marmelado na novo skuham, da bi jo potem vložila v manjše kozarce? Ker se bojim, da bi se mi marmelada pokvarila, če bi jo enkat odprla in jo ne bi mogli tako hitro pojesti.

 

lp kf

 

kf

frina  

član od: 8.5.2005

sporočila: 3472

24. mar 2008 19:44

Kupi plastične posode za v skrinjo, ki tesniko, in zamrzni.

Tako količino je težko pojesti v nekem spodobnem roku, drugače pa takoj ob stiku z zrakom pridejo tudi nevarnosti plesni. In je potem marmelada adijo.

 

Lahko jo pa tudi podariš drugim v manjših količinah. Vsekakor je boljše kot plesen in kanta za odpadke.

F r i n a

klavdijaF  

član od: 22.8.2006

sporočila: 303

24. mar 2008 20:09

hvala res jo bom zapakirala in dala v skrinjo.

kf

Sporočilo je spremenil(a) klavdijaF dne 24. mar 2008 20:18:41

mamaF  

član od: 21.1.2008

sporočila: 3340

24. mar 2008 22:57

....Ali pa jo daj v manjše steklene kozarčke, zapri s pločevinastimi pokrovčki in daj pasterizirat v pečico (v hladno pečico, nastavi vsaj na 100 stopinj, naj se počasi segreje, pusti tako vsaj 20 min., potem izklopi pečico in pusti, da se marmelada počasi ohladi notri) ter hrani kozarčke v hladnem prostoru. Po taki pasterizaciji na bi smelo splesneti. mamaF

lukaurban  

član od: 24.11.2006

sporočila: 104

25. mar 2008 13:25

Včeraj sem delala pomarančno marmelado pa http://www.kulinarika.net/recept.asp?ID=384 tem receptu. To je sploh prva marmelada, ki sem jo kdaj delala (je bilo viška velikonočnih pomaranč). Lahko rečem, da je okus zelo dober, samo ni se dovolj zgostila. Ko kozarec potresem se vidi da ni čvrsto. Ne vem kaj sem naredila narobe? Ali bi morala mogoče uporabiti želirni sladkor? Pa še to, kako jo naj uporabim če bo res ostala tako tekoča kot je kazalo včeraj? lukaurban

kobra 1  

član od: 15.6.2006

sporočila: 1881

25. mar 2008 13:36

1,5 kg neškroplenih pomaranč (cca 5 kom)(kupila sem jih v Mercatorju BIO pakirane)1 kg želirnega sladkorjasok ene limonemalo rumaščepec cimeta (po ukusu)lahko tudi malo vanilije ali vanilijev dodatek (po lastni izbiri)Neškropljene sadeže umijemo, zdrgnemo pod vročo vodo in  posušimo. Pomaranče olipimo in lupino narežemo na zelo tanke trakove (pri Merkurju sem si pred časom kupila posebni nožek za rezanje-strganje drobnih trakov ) . Pomaranče do konca olupimo(beli del)in jih razdelimo na krhlje.Ostati mora cca 1 kg krhljev .Krhlje narežemo na kocke in jih skupaj z lupino, želirnim sladkorjem in sokom ene limone pustimo pokrito čez noč. Naslednji dan lonec segrejemo in kuhamo dobrih 5 minut.Naredimo želirni preiskus, na krožnik kapnemo nekaj marmelade, ki se mora pri ohlajanju zgostiti.Marmelado napolnimo v čiste kozarčke po vrhu nalijemo nekaj žganja in flambiramo.

 

Najraje jo imamo na palačinkah ali pecivu.

kobra 1

*sandy*  

član od: 23.3.2008

sporočila: 65

25. mar 2008 14:37

Zelo dobro pomarančno marmelado imajo v Hoferju, ki tudi ni draga (1,25€ za misli da 400g). *sandy*

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.


Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Trixi
malo za hecmišzmoke
Kaj danes za zajtrkMajda Marianne
MOJ vrtmalaga
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti