Up.ime:
Geslo:
Pomoč pri prijavi
Kulinarična Slovenija

Kulinarični forumi/Recepti/Nasveti

Skutina potica

Avtor: Loni  

Član od: 12.12.2001
poslanih sporočil:7580
Odgovor z dne - 29. nov 2007 22:08

Surov gris bo kar v redu.

 

Loni Makaroni

Avtor: Kyara  

Član od: 24.5.2006
poslanih sporočil:2382
Odgovor z dne - 30. nov 2007 5:03

Raedko jo pečem, je pa odlična. Nadev je podoben Goljatovemu, razlika je samo v tem, da sestavin nikoli ne tehtam.

 

Kyara

Avtor: Loni  

Član od: 12.12.2001
poslanih sporočil:7580
Odgovor z dne - 30. nov 2007 7:05

Kyara, saj Goljat jih po moje tudi ne, to prepušča samo nam laikom...

 

Loni Makaroni

Avtor: galja  

Član od: 6.7.2004
poslanih sporočil:1343
Odgovor z dne - 30. nov 2007 7:44

Ob nedeljah večkrat naredim skutino potico, testo enako kot pri orehovi ali makovi, nadev pa ste že napisale: skuta, smetana, jajčka, sladkor, rozine (ali pa tudi ne), vanili sladkor, obvezno limonino lupinico in malo pšeničnega zdroba. Ker je nadev dokaj "moker", pazite na čas peke potice, da ne bo "znotraj" preveč surova.

 

galja

 

Avtor: neznan uporabnik

Član od:
poslanih sporočil:-1
Odgovor z dne - 30. nov 2007 8:46

Val, najbrz imas prav, vendar jaz bizeljsko potico poznam kot sladko, recept pa imam iz knjige receptov sestre Vendeline. Po moje ni panike, pač enkrat delaš sladko, drugič slano varianto, pač odvisno od okusa, pa od tega kaj bi jedel. Tako da - kakor komur paše, pač ena ideja več če je že debata o skutni potici.

 

bberta

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Napišite mnenje

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.