Up.ime:
Geslo:
Pomoč pri prijavi
Kulinarična Slovenija

Kulinarični forumi/Recepti/Nasveti

Skutina potica

Avtor: choco frito  
Član od: 7.9.2007
poslanih sporočil:46

Tema odprta - 29. nov 2007 14:55
Število ogledov: 16269, odgovorov: 15

Je mogoče katera delala skutino potico?

 

choco frito

Avtor: Loni  

Član od: 12.12.2001
poslanih sporočil:7606
Odgovor z dne - 29. nov 2007 15:01

V kominaciji s pehtranom je to moja najljubša potica - ali pa s kokosom.

 

Loni Makaroni

Avtor: jabolčna pita  

Član od: 1.11.2007
poslanih sporočil:37
Odgovor z dne - 29. nov 2007 16:54

ja narediš testo za navadno potico in v skuto zmešaš:jajca,sladkor,gres,rum,vanilij sladkor,lahko tudi rozine.in vse nardiš po istem postopku kot za orehovo potico.

 

jabolčna pita

Avtor: rimljanka  

Član od: 14.2.2005
poslanih sporočil:15409
Odgovor z dne - 29. nov 2007 18:34

Sem iskala med recepti, pa zdaj res ne vem ali naša stran ne premore nobenega recepta za skutino potico ali ga samo jaz ne najdem?

 

rimljanka

Avtor: neznan uporabnik

Član od:
poslanih sporočil:-1
Odgovor z dne - 29. nov 2007 18:44

Ajdova potica s skuto, nekateri ji pravijo bizeljska potica, no ta je s skuto, pa zelo zelo dobra. V kategoriji sladice jo najdete, ne znam linka nardit. Mogoče si pomagate s tem.

 

bberta

Avtor: val  

Član od: 7.3.2006
poslanih sporočil:664
Odgovor z dne - 29. nov 2007 18:48

Klasična skutina potica ali pa bizeljska ajdova potica so pa 2 zelo različno potici, Prva je sladka , bizeljska ajdova pa slana!

 

val

Avtor: Blanchy  Naročnik Plus paketa

Član od: 22.12.2005
poslanih sporočil:1933
Odgovor z dne - 29. nov 2007 18:53

Tole dvoje sem našla v bazi, rimljanka. Ni točno to, kar choco frito išče, pa vendar - malo improvizacije, pa bo.

 

http://www.kulinarika.net/recept.asp?ID=300

 

http://www.kulinarika.net/recept.asp?ID=10475

 

Ja, sama je pa še nisem delala.

 

Blanchy

Avtor: choco frito  

Član od: 7.9.2007
poslanih sporočil:46
Odgovor z dne - 29. nov 2007 20:35

Hvala punce.

 

choco frito

Avtor: barbra  

Član od: 9.8.2002
poslanih sporočil:344
Odgovor z dne - 29. nov 2007 21:00

Nadev je čisto enostaven: skuta, rumenjaki, kisla smetana, sladkor, lahko tudi sneg iz beljakov, ampak potem priporočam še drobtine, ker pride nadev zelo rahel - pa seveda začimbe: vanilijev sladkor, limonina lupinica, mogoče malo ruma in cimeta. Meni je to le osnova za veliko veliko pehtrana. Skratka, nadev je tak kot za sirov (skutni) zavitek. Aja, še to: mogoče potica ne bo tako lepa kot orehova, ker je orehov nadev bolj kompakten, bo pa zato zelo dobra (meni včasih poči skorja).

 

LP

 

Barbra

 

Sporočilo je spremenil(a) barbra dne 29. nov 2007 21:01:35

Avtor: Loni  

Član od: 12.12.2001
poslanih sporočil:7606
Odgovor z dne - 29. nov 2007 21:09

Goljatov skutni nadev:

50 dag skute

1 dl kisle smetane

15 dag sladkorja

2 jajci

8 dag rozin

10 dag pšeničnega zdroba

vanilijev sladkor

limonina lupinica

Pretlačeni skuti primešamo kislo smetano, sladkor, jajci, pšenični zdrob, v rumu namočene rozine, arome in dišave.

 

Loni Makaroni

Avtor: vanjatajnsek  

Član od: 6.6.2005
poslanih sporočil:1714
Odgovor z dne - 29. nov 2007 21:55

"pšenični zdrob" - torej gris (?) skuhan ali surov - no, to pa je izraz "surov gris" :).

 

vanjatajnsek

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Napišite mnenje

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.