Redka marmelada

ElaS  

član od: 3.10.2007

sporočila: 56

tema odprta - 18. nov 2007 16:06 | ogledi: 12.374 | odgovori: 9

Dobila sem redko borovničevo marmelado. Kje naj jo porabim? Ne bi je ravno rada zagostila s kakšnimi drobtinami, vendar ne vem kako bi se obnesla v palačinkah ali namazana na piškote. Bojim se da bi se razlila (ne razlezla) povsod.

Lp,

ElaS

rimljanka  

član od: 14.2.2005

sporočila: 17785

18. nov 2007 16:11

Kot preliv za puding ali  sladoled, recimo.

 

rimljanka

londonska rezina  

član od: 1.6.2006

sporočila: 312

18. nov 2007 16:13

Tudi s palačinkami gre, le malo bolj previdno jih je treba jesti... londonska rezina

ati zlati  

član od: 24.11.2006

sporočila: 597

19. nov 2007 12:27

Marmelado lahko zgostiš s sladkorjem. V posodo daj marmelado in na vsak liter marmelade daj 30-50 dkg sladkorja, vse skupaj naj rahlo zavre med mešanjem in marmelada je "popravljena" . ati zlati

Atina  

član od: 29.11.2004

sporočila: 3792

19. nov 2007 13:31

Speci navaden biskvit, prereži, namaži z marmelado, gor namaži s kislo smetano, pokrij, prelij s čokoladno glazuro - voila! Če je maš pa preveč, te pa z veseljem rešim nadloge! Atina

darja-  

član od: 11.8.2007

sporočila: 567

19. nov 2007 15:46

Tudi moja prijateljica je imela redko marmelado.Če jo imaš več jo lahko prekuhaš in dodaš želin kot piše na navodilih,pa bo trda.Preizkušeno! darja-

kozamurnik

sporočila: 2311

3. maj 2015 13:17

Lani sem skuhala marmelado iz rabarbare; dobra a zelo redka je bila. Ker mi je ostalo nekaj kozarckov me zanima ali jo lahko dodam novi. Torej  da dam lansko zraven letosnje in kuham normalno naprej. Le bolj gosto seveda. Morda z dodatkom jabolk. 

murnik

ibiza  

član od: 4.10.2005

sporočila: 688

3. maj 2015 13:27

Lahko. Preizkušeno sicer z jagodno.

peter

babka1951  

član od: 22.8.2012

sporočila: 6950

3. maj 2015 13:40

Lahko... dodajaš jabolka, jagode ali banane, preizkušeno njamiiiii

"Pomembna je pot, po kateri hodiš, in ne kraj, kamor greš." babka1951

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.


Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?johana
malo za hecmišzmoke
Kaj danes za zajtrkMajda Marianne
MOJ vrtmalaga
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti