Up.ime:
Geslo:
Pomoč pri prijavi
Kulinarična Slovenija

Kulinarični forumi/Recepti/Nasveti

Čiščenje srebra

Avtor: lisicka  
Član od: 22.12.2004
poslanih sporočil:565

Tema odprta - 31. maj 2007 18:25
Število ogledov: 2629, odgovorov: 12
S čim oziroma kako naj očistim počrnel srebrn nakit? zvitorepka

Avtor: Tatjana  

Član od: 10.4.2002
poslanih sporočil:301
Odgovor z dne - 31. maj 2007 18:44
Z zobno pasto in krtačko. Tatjana Sporočilo je spremenil(a) Tatjana dne 31. maj 2007 18:45:27

Avtor: jade  

Član od: 11.11.2004
poslanih sporočil:5979
Odgovor z dne - 31. maj 2007 19:00
Po možnosti s tako, ki je ne boš več uporabljala v svojih ustih. jade

Avtor: terlikar 1  

Član od: 10.3.2005
poslanih sporočil:968
Odgovor z dne - 31. maj 2007 19:05
Potopiš v raztopino sode bikarbone in vode,pustiš čez noč,naslednji dan pa zdrgneš z mehko krtačko. Bernarda

Avtor: madronsica  

Član od: 26.9.2006
poslanih sporočil:103
Odgovor z dne - 31. maj 2007 19:26
V Mullerju se kupi pasta za čiščenje srebra in je dobra zadevca madronsica

Avtor: vida70  

Član od: 13.9.2005
poslanih sporočil:461
Odgovor z dne - 31. maj 2007 20:43
kot je napisala terlikar, samo da dam pecilni prasek namest sode bikarbone, pa tud za zlato je ok vida70

Avtor: lisicka  

Član od: 22.12.2004
poslanih sporočil:565
Odgovor z dne - 31. maj 2007 22:04
Hvala vsem zvitorepka

Avtor: proxima  

Član od: 21.10.2003
poslanih sporočil:2338
Odgovor z dne - 31. maj 2007 23:19
Najprej ga dobro ocistis z blagim detergentom, nato pa za nekaj trenutkov potopis v toplo slano vodo, v kateri lezi kos alufolije (deluje preverjeno; vodikov sulfid, ki izhaja iz raztopine, lahko tudi zavohamo, ce se sklonimo nad pisker). lp, proxima

Avtor: lisicka  

Član od: 22.12.2004
poslanih sporočil:565
Odgovor z dne - 31. maj 2007 23:19
Že namakam prstančke v pecilnem zvitorepka

Avtor: Simona84  

Član od: 27.10.2005
poslanih sporočil:3036
Odgovor z dne - 1. jun 2007 4:50
Super pa ja tudi, če nakit čez noč namočiš v Coca-coli. Lep dan in veliko se smejte

Avtor: Tatjana  

Član od: 10.4.2002
poslanih sporočil:301
Odgovor z dne - 1. jun 2007 6:56
Veš Jade, jaz kar s tisto, ki jo uporabljam!?!? Tatjana

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Napišite mnenje

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.