Up.ime:
Geslo:
Pomoč pri prijavi
Kulinarična Slovenija

Kulinarični forumi/Recepti/Nasveti

Čiščenje srebra

Avtor: lisicka  
Član od: 22.12.2004
poslanih sporočil:544

Tema odprta - 31. maj 2007 18:25
Število ogledov: 2273, odgovorov: 12

S čim oziroma kako naj očistim počrnel srebrn nakit?

 

zvitorepka

Avtor: Tatjana  

Član od: 10.4.2002
poslanih sporočil:301
Odgovor z dne - 31. maj 2007 18:44

Z zobno pasto in krtačko.

 

Tatjana

 

Sporočilo je spremenil(a) Tatjana dne 31. maj 2007 18:45:27

Avtor: jade  

Član od: 11.11.2004
poslanih sporočil:5895
Odgovor z dne - 31. maj 2007 19:00

Po možnosti s tako, ki je ne boš več uporabljala v svojih ustih.

 

jade

Avtor: terlikar 1  

Član od: 10.3.2005
poslanih sporočil:914
Odgovor z dne - 31. maj 2007 19:05

Potopiš v raztopino sode bikarbone in vode,pustiš čez noč,naslednji dan pa zdrgneš z mehko krtačko.

 

Bernarda

Avtor: madronsica  

Član od: 26.9.2006
poslanih sporočil:103
Odgovor z dne - 31. maj 2007 19:26

V Mullerju se kupi pasta za čiščenje srebra in je dobra zadevca

 

madronsica

Avtor: vida70  

Član od: 13.9.2005
poslanih sporočil:459
Odgovor z dne - 31. maj 2007 20:43

kot je napisala terlikar, samo da dam pecilni prasek namest sode bikarbone, pa tud za zlato je ok

 

vida70

Avtor: lisicka  

Član od: 22.12.2004
poslanih sporočil:544
Odgovor z dne - 31. maj 2007 22:04

Hvala vsem

 

zvitorepka

Avtor: proxima  

Član od: 21.10.2003
poslanih sporočil:2197
Odgovor z dne - 31. maj 2007 23:19

Najprej ga dobro ocistis z blagim detergentom, nato pa za nekaj trenutkov potopis v toplo slano vodo, v kateri lezi kos alufolije (deluje preverjeno; vodikov sulfid, ki izhaja iz raztopine, lahko tudi zavohamo, ce se sklonimo nad pisker).

 

lp, proxima

 

Avtor: lisicka  

Član od: 22.12.2004
poslanih sporočil:544
Odgovor z dne - 31. maj 2007 23:19

Že namakam prstančke v pecilnem

 

zvitorepka

Avtor: Simona84  

Član od: 27.10.2005
poslanih sporočil:3032
Odgovor z dne - 1. jun 2007 4:50

Super pa ja tudi, če nakit čez noč namočiš v Coca-coli.

 

Lep dan in veliko se smejte

Avtor: Tatjana  

Član od: 10.4.2002
poslanih sporočil:301
Odgovor z dne - 1. jun 2007 6:56

Veš Jade, jaz kar s tisto, ki jo uporabljam!?!?

 

Tatjana

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Napišite mnenje

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.